Παρακαλώ περιμένετε...

ΝΟΡΙΣ ΟΝΤΙ (AUDIE NORRIS)

HALL OF FAME
ΟΧΙ
Center
206cm

Γεννήθηκε στο Τζάκσον του Μισισίπι, 18 Δεκεμβρίου 1960.Είχε ύψος 2,06 μ. και βάρος 104 κιλά και αγωνιζόταν στη θέση του πάουερ φόργουορντ/σέντερ. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τους Blazers οι οποίοι τον επέλεξαν στο νούμερο 37 του draft το 1982. Στο ΝΒΑ έμεινε μόλις τρεις σεζόν (1982-1985). Ακολούθησαν η Benetton (1985-1987) και η Μπαρτσελόνα (1987-1993)

Το όνομά του άρχισε να ακούγεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι του '93.Τότε ήταν παίκτης της μεγάλης Μπαρτσελόνα (Σαν ΕπιφάνιοΝόριςΣιμπίλιοΧιμένεθΜακ ΝτάουελΣολοθάμπαλ).Ήταν η εποχή που "έπεφταν" πολλά χρήματα στο τραπέζι ακόμα και από ομάδες που ήταν πιο κάτω στη βαθμολογία.

Όλα στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ έγιναν κάτω από απόλυτη μυστικότητα. Ο τότε μεγαλομέτοχος του ΤΑΚ, Παναγιώτης Νίκας, ανέλαβε όλο το οικονομικό κομμάτι και ο μάνατζερ Γκας Πολίτης τις επαφές! Μάλιστα ο Νόρις είχε έρθει σε σύγκρουση με τον Αϊτο Ένεσες και ήθελε να φύγει από την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα το συντομότερο δυνατόν. Ο Πολίτης τον πρότεινε στον προπονητή Σπύρο Φώσκολο και στον Φίλιππο Κότση, οι οποίοι άναψαν αμέσως το «πράσινο φως» για τη μεταγραφή του! Ο Νόρις ενημερώθηκε για την ομάδα και μόλις πήρε στα χέρια του την προσφορά του Περιστερίου (350.000 δολάρια τον πρώτο χρόνο, 450.000 το δεύτερο) έπεσαν και οι υπογραφές στα συμβόλαια ολοκληρώνοντας μια τεράστια μεταγραφή εκείνο το καλοκαίρι!
Ένα χρόνο έμεινε λόγω προβλήματος στα γόνατα.Σε αυτό τον ένα χρόνο κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό όλων των Ελλήνων φιλάθλων.Αξιοσημείωτο είναι ότι θαύμαζε τόσο πολύ το 
Νίκο Γκάλη,που έδωσε το όνομά του στον γιο του.

Στο τέλος της σεζόν (1993-94) αποσύρθηκε από την ενεργό δράση λόγω προβλημάτων στα γόνατα.

 

Σχετικά κείμενα με τον Όντι Νόρις στο basketbook.gr

ΟΝΤΙ ΝΟΡΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΤΑΠΣ ΠΟΡΖΙΓΚΙΣ

ΟΝΤΙ ΝΟΡΙΣ: ΤΟ "ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΚΥΛΙ" ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

 

Σαν Σήμερα

19/04/1965

1965: Για πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ 5 παίκτες από μία ομάδα σκοράρουν πάνω από 20 πόντους ο καθένας. Αυτό συνέβη στην νίκη των Celtics επί των Lakers , ενώ για να ξανασυμβεί περάσαν 27 ολόκληρα χρόνια μέχρι τους τελικούς του 1982, όταν και ξαναέγινε με συμμετέχοντες τις ίδιες ακριβώς ομάδες.