Παρακαλώ περιμένετε...

ΤΖΑΚΣΟΝ ΤΖΙΜ ( JACKSON JIM)

HALL OF FAME / ΝΒΑ και κόσμος
ΟΧΙ
15/10/1970
Shooting guard
Small forward
198cm

Γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1970. Έχει ύψος 1,98 και αγωνιζόταν στην θέση του Shooting Guard. Ήταν ένας πραγματικά απολαυστικός Shooting Guard να τον βλεπεις από τα κολλεγικά του χρόνια ακόμη όταν και αγωνίστηκε με την φανέλα του Ohio State (1989-1992), με το οποίο την τελευταία του χρονιά μέτρησε 22 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 4 ασίστ ανά αγώνα. Τα νούμερα αυτά ήταν αρκετά για να πείσουν τους Dallas Mavericks να τον επιλέξουν στο νούμερο 4.

Στην ομάδα του Dallas θα αγωνιστεί για 5 σεζόν (1992-1997) και θα είναι ο πρώτος από τα «τρία J» τα οποία φάνηκαν να δίνουν ως draft picks την υπόσχεση για ένα λαμπρό μέλλον. Τα άλλα δύο J αναφέρονται στους Jamal Masburn και Jason Kidd. Ωστόσο, το Dallas δεν ήταν ακόμη μία ομάδα η οποία είχε σταθεί ακριβώς στα πόδια της. Προερχόταν από μια σειρά με άσχημα πικ (μεταξύ των οποίων ο Ρόι Ταρπλει) και ατυχιών, ενώ είχαν μια έντονη διοικητική αστάθεια η οποία οδήγησε στην αλλαγή τριών ιδιοκτησιακών καθεστώτων σε 5 χρόνια. Όσον αφορά τον ίδιο τον Jim ,αν και ικανότατος παίκτης, η καριέρα του από την πρώτη στιγμή πήρε αρνητικό χρώμα όταν αρνήθηκε να υπογράψει το συμβόλαιο που οι Mavericks παράτυτα του προσέφεραν. Το παράτυπα αναφέρεται στο γεγονός το κάθε draft pick από τότε είχε προκαθορισμένο συμβόλαιο, και η προσφορά των Mavs δεν αντιστοιχούσε στην θέση που επέλεξαν τον Jackson. Αυτό του στοίχησε πέρα από μία αρνητικη φήμη, και σχεδόν ολόκληρη την rookie σεζόν του.

Στα επόμενα 4 χρόνια όμως, πρόλαβε να δείξει ένα δείγμα του πλούσιου ταλέντου του. Την σεζόν 1994-95 είχε πάνω από 25 πόντους ανά αγώνα, ενώ σε καμία από τις πρώτες 5 σεζόν του στο ΝΒΑ δεν έπεσε κάτω από τους 16. Λίγο τα προβλήματα τραυματισμών, λίγο ίσως ο χαρακτήρας του, λίγο το κράμα παικτών του Dallas που δεν ήταν μάλλον ιδανικό οδήγησαν στην πρώτη του αλλαγή ομάδας το 1997, όταν και ανταλλάχθηκε στους New Jersey Nets.  Στην καριέρα του, έως και το 2006 όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ακολούθησαν ακόμη 10 ομάδας. Συνολικά ο Jim Jackson φόρεσε την φανέλα 12 ομάδων, και είναι μέσα στους παίκτες με τις περισσότερες ομάδες στην καριέρα τους. Στις περισσότερες από αυτές δεν ξαναβρήκε ποτέ τον εαυτό που έδειξε στους Mavericks, με εξαίρεση την ελπιδοφόρα σεζόν του 1999-2000 με την φανέλα των Hawks όταν και μέτρησε 16,7 πόντους ανά αγώνα.

Συνολικά στην καριέρα του μέτρησε 12,690 πόντους (14,3 ανά αγώνα), μαζί με 4,152 ριμπάουντ και 2,851 ασίστ. Δεν ξέρω εάν ήταν όντως τόσο δύσκολος χαρακτήρας όσο αφέθηκε από πολλούς να εννοηθεί, ή αν ήταν απλά άτυχος στις ομάδες που βρέθηκε. Ξερω όμως ότι ήταν ακομη ένας παίκτης με ταλέντο που περίσσευε για μια μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ. Οι συγκυρίες την έκαναν απλά αξιοπρεπή, ωστόσο εκείνη η ομάδα με τα τρία J εάν είχε μείνει μαζί μερικά χρόνια ακόμη, νομίζω ότι θα έκανε πραγματικά πολύ όμορφα πράγματα.

Σαν Σήμερα

19/03/1956

1956: Οι Minneapolis Lakers θα κερδισουν τους St. Louis Hawks με 133-75, την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία των Playoff του ΝΒΑ.