Παρακαλώ περιμένετε...

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ!!!

  • 08/11/2019

Στις 8 Νοεμβρίου του 1978, οι Sixers αντιμετωπίζουν τους Nets στο Spectrum της Philadelphia. Οι γηπεδούχοι, μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, επικρατούν με 137-133 στη δεύτερη παράταση. Η στιγμή, ωστόσο, που στιγματίζει το παιχνίδι, έχει έρθει στο τρίτο δωδεκάλεπτο.

Στις 8 Νοεμβρίου του 1978, οι Sixers αντιμετωπίζουν τους Nets στο Spectrum της Philadelphia. Οι γηπεδούχοι, μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, επικρατούν με 137-133 στη δεύτερη παράταση. Η στιγμή, ωστόσο, που στιγματίζει το παιχνίδι, έχει έρθει στο τρίτο δωδεκάλεπτο. Με 5:50 να απομένουν για την ολοκλήρωσή του και τους Sixers να προηγούνται με 84-81, ο Bernard King των Nets χρεώνεται με επιθετικό φάουλ. Έξαλλος, αρχίζει να διαμαρτύρεται έντονα στους διαιτητές, οι οποίοι τον χρεώνουν με τεχνική ποινή, τη δεύτερη για αυτόν στο ματς. Τότε ο Kevin Loughery, προπονητής των Nets, χάνει την ψυχραιμία του, επιτίθεται στους διαιτητές και χρεώνεται και εκείνος με 2 απανωτές τεχνικές ποινές. Καθώς το ροντέο στο παρκέ συνεχίζεται, ο King, που έχει πλέον αποβληθεί, κλωτσάει μια καρέκλα που βρίσκεται στο διάβα του, και ο διαιτητής Richie Powers τον χρεώνει με τρίτη τεχνική ποινή. Ο Loughery δεν πιστεύει αυτά που βλέπει και, έχοντας ήδη αποβληθεί και ο ίδιος, συνεχίζει να διαμαρτύρεται και δέχεται και εκείνος τρίτη τεχνική ποινή από τον Powers!
Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι στο μπάσκετ, μετά τη δεύτερη τεχνική ποινή καλό είναι να μπαίνει ένας κόφτης, γιατί τρίτη δεν υπάρχει. Έτσι, οι Nets κάνουν ένσταση μετά το ματς, την οποία και κερδίζουν. Ο τότε Κομισάριος της Λίγκας, ο θρυλικός Larry O’Brien, αποφασίζει την επανάληψη των τελευταίων 18 λεπτών, από το σημείο που οι διαιτητές άρχισαν να μοιράζουν τεχνικές ποινές σαν φυλλάδια στα φανάρια, και τιμωρεί τον Powers με 5 αγωνιστικές. Τα λεπτά αυτά ορίζονται να διεξαχθούν στις 23 Μαρτίου του 1979.

Το καταπληκτικό στην όλη φάση, βέβαια, είναι ότι στο μεσοδιάστημα οι δύο ομάδες προχωρούν σε μεταξύ τους trade! Ο Harvey Catchings και ο Ralph Simpson μετακινούνται από τους Sixers στους Nets, ενώ ο Eric Money και ο Al Skinner ακολουθούν το αντίθετο δρομολόγιο. Έτσι, όταν τα τελευταία λεπτά παίζονται και πάλι, οι συγκεκριμένοι παίκτες αγωνίζονται πλέον για την αντίπαλη ομάδα, σε σχέση με εκείνη για την οποία έπαιζαν όταν ξεκίνησε το ματς. Το NBA αποφασίζει να έχουν κανονικά δικαίωμα συμμετοχής, κι έτσι ο Eric Money γίνεται ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία των επαγγελματικών σπορ στις ΗΠΑ που σκοράρει στο ίδιο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες!
Κι επειδή ασφαλώς, αφού φτάσαμε μέχρι εδώ, όλο αυτό δεν ήταν αρκετό, τα λεπτά αυτά παίζονται αυτή τη μέρα επειδή στις 23 Μαρτίου ήταν έτσι κι αλλιώς ορισμένο αυτές οι δύο ομάδες να παίξουν μεταξύ τους για ακόμα μια φορά. Έτσι, αφού τα τελευταία 18 λεπτά διεξάγονται χωρίς άλλα ευτράπελα και οι Sixers κερδίζουν το ματς με 123-117, οι παίκτες πηγαίνουν για λίγα λεπτά στα αποδυτήρια να χαλαρώσουν από όλη αυτή την παράνοια, και ξαναβγαίνουν για να παίξουν από την αρχή το επόμενο παιχνίδι, αυτό που ήταν εξαρχής ορισμένο να διεξαχθεί εκείνη τη μέρα, το οποίο οι Sixers κερδίζουν και πάλι, με 110-98!

Όταν πια όλα είχαν τελειώσει, και με τη σύμφωνη γνώμη όλων οι δύο ομάδες δεν είχαν πια άλλα παιχνίδια να παίξουν μεταξύ τους, ο Dr. J. βάζει την τελευταία πινελιά της ιστορίας, πλησιάζοντας τον -συμπαίκτη του, πλέον- Money και λέγοντάς του "αυτή τη φορά, τουλάχιστον, ήσουν με τους νικητές"...
Α, και κάτι ακόμα: μετά την αποβολή του Loughery, αναλαμβάνει να κοουτσάρει την ομάδα στα λεπτά που απομένουν ο τότε βοηθός του στους Nets, για τον οποίο αυτό ήταν το πρώτο ματς που διετέλεσε πρώτος προπονητής σε ομάδα του NBA. Το όνομα αυτού;
Phil Jackson...

Σαν Σήμερα

29/03/1945

1945: Γεννιέται ο Walt Frazier. O επονωμαζόμενος και Clyde the Glyde. Ένας από τους καλύτερους guard όλων των εποχών, που οδήγησε τους Knicks στα δύο μοναδικά μέχρι σήμερα πρωταθλήματά τους στις αρχες της δεκαετίας του 70'.