Παρακαλώ περιμένετε...

ΤΣΙΤΟΥΜ ΜΕΛΒΙΝ (TSITUM MELVIN)

HALL OF FAME
ΟΧΙ
Small forward
Power forward
203cm

O Mέλβιν Τσίτουμ γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1968 στις ΗΠΑ. Με ύψος 2,03 αγωνιζόταν στις θέσεις των φόργουορντ, χαρακτηριζόταν δε για το πολύ αθλητικό του παιχνίδι. Ξεκίνησε την καριέρα του από το κολέγιο της Αλαμπάμα το οποίο και τελείωσε με 12,4 πόντους και 6.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Η γνωριμία του με το ελληνικό πρωτάθλημα θα γίνει τη σεζόν 1991-92 οπότε και θα έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Δάφνης αποτελόντας τον πρώτο ξένο της ιστορίας της. Η Δάφνη μάλλον θα κάνει καλή επιλογή και ο Τσίτουμ θα τελειώσει την σεζόν με πάνω από 25 πόντους και 11 ριμπάουν μέσο όρο. Η Δάφνη θα σωθεί. Ο Τσίτουμ θα μετακομίσει στην Ισπανία και την Μούρθα, ωστόσο την σεζόν 1993-94 θα επιστρέψει για λογαριασμό του ΓΣΛ αυτήν την φορά. Μετά από μία καταπληκτική χρονιά του Τσίτουμ (22,3 πόντους, 11,9 ριμπς) ο ΓΣΛ θα σωθεί. Αυτό θα τον κρατήσει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν 1994-95, η οποία δεν θα είναι και πολύ διαφορετική ούτε στα νούμερα αλλά ούτε και στο θέαμα.

Το καλοκαίρι του 1995 θα μετακομίσει στην Γαλλία και την Νανσί, ωστόσο δεν καθήσει και πολύ αφού γρήγορα θα επιστρέψει στην Ελλάδα και το Περιστέρι. Εκεί θα βρει τον θηριώδη σέντερ, Πριστ Λότερντέιλ, όπου θα συνθέσουν ένα πολύ καλό δίδυμο. Εξίσου καλό δίδυμο βέβαια θα αποτελέσει και την επόμενη χρονιά με τον Μάρλον Μαξει, και ποιός είδε το Περιστέρι και δεν το φοβήθηκε.

Με την φανέλα του Περιστερίου θα αγωνιστεί σε 67 παιχνίδια σημειώνωντας πάνω από 1000 πόντους και έχοντας πάνω από 500 ριμπάουντ. Όταν έφυγε από την χώρα μας ήταν μέσα στην 20άδα των κορυφαίων ριμπάουντερ των επαγγελματικών πρωταθλημάτων στην χώρα μας. Μετά το Περιστέρι θα κάνει ένα σύντομο πέρασμα από την Παρί του Μάλκοβιτς και μετέπειτα θα μετακομίσει στην Τουρκία και την Ούλκερ. Εκεί θα τελειώσει την σεζόν με 18 πόντους και 13 ριμπάουτν μέσο όρο. Αυτή θα είναι και η τελευταία καλή χρονιά του Μέλβιν, αφού από εκεί και έπειτα θα περιπλανηθεί σε πρωταθλήματα χωρών όπως οι Φιλιππίνες, ο Δομίνικος και το Βέλγιο.

 

Άλλα κείμενα για τον Μέλβιν Τσίτουμ απο το basketbook.gr

OTAN TO ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ

 

 

(το βίντεο είναι από αγώνα ΑΕΚ-Περιστέρι για την έξοδο στην Ευρώπη το 1996. Ο Τσίτουμ είναι με το νούμερο 12)

Σαν Σήμερα

30/04/1956

1956: Οι Boston Celtics θα ανταλλάξουν τους Ed Macauley και Cliff Hagan για το νούμερο 1 πικ των St. Louis Hawks. Ένα pick που αργότερα θα τους φέρει τον Bill Russell.