Παρακαλώ περιμένετε...

ΤΖΕΝΚΙΝΣ ΧΟΡΑΣ (JENKINS HORACE)

HALL OF FAME
ΟΧΙ
14/10/1974
Point guard
Shooting guard
185cm

Αγαπημένη ιστορία ο Οράτιος. Γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1974. Έχει ύψος 1.85 και αγωνίστηκε στην θέση του SG.

Στην Ελλάδα τον θυμόμαστε να κατεβάζει και την μπάλα βέβαια. Ξεκίνησε την κολλεγιακή του καριέρα από το Union Country College, αλλά έφυγε μετά τον πρώτο χρόνο γιατί γεννήθηκε ο γιος του. Δούλεψε για 3 χρόνια στην ταχυδρομική υπηρεσία των ΗΠΑ αλλά και ως ηλεκτρολόγος μέχρι που το 1998 αποφάσισε να επιστρέψει στα κολλέγια με χρήματα που είχε μαζέψει από την δουλειά του. Έτσι έπαιξε ακόμη 3 χρόνια στο William Patterson, ένα κολλέγιο 3ης κατηγορίας, από όπου και κρατάει πολλά ρεκόρ στην κατηγορία.

Το 2001 ήρθε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Borgomanero, στην Ιταλία, από εκεί τον είδε η Roma και τον απέκτησε για την σεζόν 2002-03. Την επόμενη σεζόν ήρθε στην ΑΕΚ, που είχε αρχίσει να πέφτει μετά το πρωτάθλημα του 2002. Έκανε πολύ καλές εμφανίσεις σημειώνοντας πάνω από 20 πόντους μ.ο. στην Ευρωλίγκα ( και μερικά φοβερά παιχνίδια στην Α1 όπως με τον Άρη που έβαλε 32, ωστόσο ο Φώτης Κατσικαρης τον έδιωξε λίγο πριν βγει η σεζόν. Ο Τζένκινς δεν πτοήθηκε αφού την σεζόν 2004-05 αγωνίστηκε στους Pistons (τον είδε ο Dumars σε ένα παιχνίδι που έβλεπε για τον Γλυνιαδάκη), οι οποίοι την προηγούμενη χρονιά είχαν πάρει το πρωτάθλημα. Με τους Pistons έπαιξε λίγα παιχνίδια ωστόσο έγινε από τους μεγαλύτερους σε ηλικία rookie του ΝΒΑ αφού ντεμπουτάρησε σε ηλικία 30 ετών.

Μετά από το ΝΒΑ θα γυρίσει και πάλι στην Ευρώπη όπου θα αγωνιστεί στο Ισραήλ με την Χαποέλ Ιερουσαλήμ, και θα βγει πρώτος σκόρερ του EuroCup (2005-06). Έπειτα θα έρθει η Εφές (2006-07), ένα πέρασμα playoff από την Χάποελ, η Φορτιντούτο Μπολόνια (2007-08) και θα κλείσει την επαγγελματική του καριέρα στην Juvecaserta basketball, στην Ιταλία.

 

 

(Το βίντεο είναι από την επιστροφή του Τζένκινς στην Χάποελ, δεν βρήκαμε κάτι καλό από την  ΑΕΚ εκτός από ένα φοβερό μπλοκ...Πολύ άλμα ο τύπος)

Σαν Σήμερα

29/03/1945

1945: Γεννιέται ο Walt Frazier. O επονωμαζόμενος και Clyde the Glyde. Ένας από τους καλύτερους guard όλων των εποχών, που οδήγησε τους Knicks στα δύο μοναδικά μέχρι σήμερα πρωταθλήματά τους στις αρχες της δεκαετίας του 70'.