Παρακαλώ περιμένετε...

ΜΠΡΑΝΤΛΕΙ ΣΟΝ ( BRADLEY SHAWN)

HALL OF FAME / ΝΒΑ και κόσμος
ΟΧΙ
22/03/1972
Center
229cm

Γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου του 1972. Έχει ύψος 2,29 και αγωνιζόταν στην θέση του Center. Έχει μία από τις πιο περίεργες ιστορίες παίκτη στο ΝΒΑ που δεν έχει να κάνει με γκέτο, εμπόριο ναρκωτικών και δύσκολα παιδικά χρόνια. Και μία από τις πιο περίεργες επιλογές στο draft. Ως μαθητής στα high school ήταν εντυπωσιακός. Στο κολλέγιο του Brigham Young (1990-91) ‘εκανε μία αν μη τι άλλο γεμάτη σεζόν με 14,8 πόντους και 7,7 ριμπάουντ. Αλλά κυρίως, το σημείο αναφοράς του ήταν τα 5,2 κοψίματα!!! ανά αγώνα που είχε σε εκείνη την μοναδική του σεζόν στο κολλέγιο. Και μετά?

 

Απομακρύνεται από το μπάσκετ για 2 χρόνια για να εκπληρώσει την αποστολή του στην εκκλησία των Μορμόνων, ως ιεραοαπόστολος στην Αυστραλία (κάτι αντίστοιχο είχε κάνει ο γνώριμός μας Άντι Τούλσον, ο οποίος έπαιξε στην ΑΕΚ και ήταν ιεραπόστολος στην Χιλή). Και όταν επιστρέφει, μετά από δύο χρόνια απραξίας, με μόλις μία χρονιά στο κολλέγιο, επιλέγεται στο νούμερο 2 του draft του 1993 από τους 76ers (1993-95). Σίγουρα το κορμί του και η ευκινησία του ήταν εντυπωσιακά, όμως αποδείχθηκε εν τέλει μία ακόμη θυσία των scouter του ΝΒΑ στον βωμό τον «υπεράνθρωπων» κορμιών. Καμιά φορά βγαίνει, πολλές φορές όχι.

 

Στην Φιλαδέλφεια έμεινε για δύο χρόνια. Ακολούθησαν άλλα τόσα στο New Jersey και τους Nets (1995-1997) ενώ μετά το 1997 βρήκε το μπασκετικό του λιμάνι στο Τέξας και τους Mavericks (1997-2005). Σίγουρα δεν κατάφερε ποτέ να εκπληρώσει τις προσδοκίες των πολλών. Σιγουρα η καριέρα του χαρακτηρίστηκε από μία δυσκολία να παραμείνει υγιής αλλά και αποδοτικός. Σίγουρα ήταν ο παίκτης που όλοι λάτρευαν να καρφώνουν επάνω του. Όμως δεν ήταν κακός παίκτης. Τελείωσε την καριέρα του μετά από 13 σεζόν το 2005 με συνολικά νούμερα καριέρας 8,1 πόντους και 6,3 ριμπάουντ ανά αγώνα. Και πάλι όμως το σημείο αναφοράς του ήταν τα 2,5 κοψίματα σε όλη την διάρκεια της καριέρας του. Νούμερο καθόλου μικρό. Σούπερ σταρ δεν ήταν. Τρομακτικός δεν ήταν. Αλλά rim protector ήταν σίγουρα.

 

Στα αγαπημένα του κομμάτια πέρα από το μπάσκετ? Η άρνησή του να ακολουθήσει μία έξοδο της ομάδας του σε strip club, που του κόστισε 10,000$ σε πρόστιμο. Και φυσικά η παρουσία του στο Space Jam, όπου μάλιστα στην στιγμή της απώλειας των ταλέντων των σούπερσταρ, λέει στον θεραπευτή του ότι αν δεν μπορέσει να ξαναπαίξει μπάσκετ, μπορεί να ξαναγίνει ιεραπόστολος. Αυτός μας το είπε. Εμείς δεν του δωσαμε σημασία...

 

Σαν Σήμερα

19/03/1956

1956: Οι Minneapolis Lakers θα κερδισουν τους St. Louis Hawks με 133-75, την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία των Playoff του ΝΒΑ.