Παρακαλώ περιμένετε...

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΡ

  • 30/07/2019

Από ολους τους σταρ που είχαν μεγάλη αναγνωρησιμότητα, αυτός που ένιωθε πιο άνετα με κόσμο ήταν το δίχως άλλο ο

Από ολους τους σταρ που είχαν μεγάλη αναγνωρησιμότητα, αυτός που ένιωθε πιο άνετα με κόσμο ήταν το δίχως άλλο ο Julius Erving. Ο πρώτος παίκτης που στο σύγχρονο ΝΒΑ ανέβασε το παιχνίδι πάνω από την στεφάνη ειχε και έναν ακόμη λόγο για το πόσο αγαπητός και γνωστός ήταν πέρα από τις τεράστιες παλάμες του και τα φοβερά καρφώματά του. Και ο λόγος αυτός ήταν η χαρισματική του προσωπικότητα ανάμεσα στον κόσμο.

 

Δεν είναι λίγοι οι δημοσιογράφοι που τον λατρεύανε ( μερικές το παρακάνανε μέχρι που κάναν και παιδί μαζί του), για την άνεση αλλά και την απλότητα συνάμα με την οποία αντιμετωπιζε τα πλήθη. Όλος ο κόσμος ήθελε κάτι από αυτόν και αυτός προσπαθουσε να μην αφήσε κανέναν παραπονεμένο. Στο συμβόλαιό του με τους 76ers είχε την υποχρέωση να εμφανίζεται σε 4 κοινωνικές εμφανίσεις της ομάδας κάθε χρόνο. Αυτός, με την θέλησή του φυσικά, εμφανιζόταν σε περίπου 200!!! Οι ιστορίες που συνοδεύουν την σχέση του με τον κόσμο δεν τελειώνουν ποτέ και έχει η κάθε μία την δική της χάρη. Όπως εκείνη την φορά που βρέθηκε στο ίδιο αεροδρόμιο με ένα πλήθος από cheerleader που πηγαίναν σε έναν μεγάλο διαγωνισμό, και τις έβαλε να εκτελέσουν τα χορευτικα τους νούμερα για να τους υπογράψει αυτόγραφο. Και μετά φυσικά υπέγραψε σε κάθε μία ξεχωριστά.

 

 Ή όταν ένας δημοσιογράφος τοπική εμβέλειας του Seattle του ζήτησε να του πάρει συνέντευξη και κατέληξε να περάσει πάνω από δύο ώρες στο δωμάτιο του Dr J, και να συζητάει μαζί του. Και φυσικά το αποκορύφωμα, κατά το οποίο στα εκτός έδρας παιχνίδια, οι 76ers είχαν πάψει να χρησιμοποιούν ομαδικό λεωφορείο, γιατί δεν ήθελαν να περιμένει η ομάδα μετά από κάθε παιχνίδι τον Julius, ο οποίος μπορεί να περνούσε και 3 ώρες μιλώντας, βγαίνοντας φωτογραφίες και υπογράφοντας αυτόγραφα. Ναι, ο Dr J, ήταν ένας εκπληκτικός παίκτης. Ένας πάρα πολύ θεαματικός αθλητής. Αλλά πανω από όλα, ήταν ένας πραγματικός σταρ, με όλη την σημασία της λέξης, σε μία εποχή που σχεδόν κανείς άλλος παίκτης του μπάσκετ δεν ήταν σταρ, και αυτό έχτισε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον θρύλο του!!!

Σαν Σήμερα

24/04/1963

1963: Ο Bob Cousy δίνει το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα των Celtics, στην νίκη της ομάδας του επί των Lakers με 112-109, που έδωσε το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα στους Κέλτες.  Ωστόσο αυτό δεν ήταν το τελευταιο του παιχνίδ γενικά καθώς αγωίστηκε για 7 παιχνίδια ως παίκτης προπονητής με την φανέλα των Cincinatti Royals την σεζόν 1969-70.