Παρακαλώ περιμένετε...

ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΟΝΙ ΚΑΡΤΕΡ ΞΕΧΝΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ

  • 09/03/2019

Το καλοκαίρι του 2003 ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι για τους Miami Heat. Είχαν μόλις τελείωσει μία ακόμη δύσκολη σεζόν με ρεκόρ 25-57 και έμπαιναν σε μία free agency χωρίς να έχουν ικανά ποσά ελεύθερα στο salary cap για να κυνηγήσουν τα μεγάλα ονόματα της περιόυσου που ήταν ελεύθεροι όπως ο Gilbert Arenas,o Lamar Odom, o Jermaine ONea

Το καλοκαίρι του 2003 ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι για τους Miami Heat. Είχαν μόλις τελείωσει μία ακόμη δύσκολη σεζόν με ρεκόρ 25-57 και έμπαιναν σε μία free agency χωρίς να έχουν ικανά ποσά ελεύθερα στο salary cap για να κυνηγήσουν τα μεγάλα ονόματα της περιόυσου που ήταν ελεύθεροι όπως ο Gilbert Arenas,o Lamar Odom, o Jermaine ONeal κλπ. Και αυτή ήταν η κατάσταση μέχρι την τελευταία μέρα του Ιουνίου. Είχαν όμως – ευτυχώς γι αυτούς – λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχό ή μάλλον τον ατζέντη.

Ο Anthony Carter ήταν ένας μαλλον υπερτιμημένος παίκτης για την  προσφορά του στην ομάδα της Καλιφόρνια. Πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν σε μία κακή ομάδα με μία κακή σεζόν τελειώσε την χρονιά με κάτω από 4 πόντους ανά αγώνα και με ποσοστό εντός πεδιάς κάτω από 40%. Ωστόσο ξέρετε τα πράγματα στο ΝΒΑ με τα συμβόλαια που διαρκούν χρόνια είναι λίγο περίεργα. Ήταν από τότε. Έτσι βλέπεις ας πούμε τον Otto Porter να έχει μεγαλύτερο συμβόλαιο από τον Αντετοκούμπο. Ο Carter, παρόλη λοιπόν την κακή του χρονιά είχε τη δυνατότητα να ανανεώσει μονομερώς το συμβόλαιο με την ομάδα των Heat με απολαβές 4,1 εκατομμύρια δολλάρια. Έπρεπε απλά να στειλει ο ατζέντης του το συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου. Κι όμως, ο ατζέντης του, Bill Buffy – πιο σωστά το γραφείο του ατζέντη -  για κάποιο λόγο αμέλησε να στείλει το συμβόλαιο εντός του χρονικού ορίου. Έτσι ο Antonhy Carter την 1η Ιουλίου του 2003 έμπαινε στην αγορά ως restricted free agent, διεκδικόντας ως ελάχιστο περίπου 700,000$ συμβόλαιο. Ένα ποσό λογικό για την απόδοσή του την περασμένη σεζόν (στο ΝΒΑ τα ελάχιστα και μέγιστα ποσά ορίζονται από τα χρόνια προυπηρεσίας).

Η αμέλεια αυτή, ως μία από τις πλέον περίεργες στιγμές του ΝΒΑ είχε μία ακολουθία απο συνέπειες. Πρώτον, ο Carter έχασε περίπου 3,5 εκατομμύρια έσοδα. Δεύτερον, οι Heat γινόντουσαν ξαφνικά ικανοί παίκτες της free agency και έτσι μπορέσαν αν φέρουν στην ομάδα τον Lamar Odom. Αυτη η τελευταια κίνηση θα τους έδινε την δυνατότητα δύο χρόνια μετά, με τους παίκτες που είχαν προστεθεί στο μεταξύ, να κάνουν μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα και να κατακτήσουν ένα πρωτάθλημα μετά από χρόνια. Τρίτον, ο ατζέντης Bill Buffy, ως ένας απο τους πλέον φερέγγυους στον χώρο εκείνη την εποχή, ως ένδειξη απολογίας για το λάθος του, να πληρώνει σε δόσεις ακόμη και 20 χρόνια μετά, το σύνολο του ποσού που έχασε ο Carter, εξαιτίας ενός λάθους ενός υπαλλήλου του. Αυτά έχουν οι μεγάλες δουλειές. Το δε 2018, ο Κάρτερ θα μπει στο προπονητικό stuff των Miami Heat.Ελπίζουμε αυτήν την φορά να τα πάει καλύτερα με τα συμβόλαιά του...

 

Σαν Σήμερα

21/05/1986

1986: Ο Ralph Sampson θα πετύχει ένα φοβερό turnaround σουτ με μόλις 1'' να απομένει και θα δώσει την νίκη στους Rockets επί των Lakers με 114-112 στο παιχνίδι νούμερο 5 της σειράς των playoff.