Παρακαλώ περιμένετε...

RASHEED WALLACE: ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΠΟΤΕ

  • 23/06/2019

Όπως οι περισσότεροι JailBlazers o Rasheed είχε την δική του ιδιαίτερη ιστορία που τον οδήγησε στην μετέπειτα πορέια του. Μία πορέια που μόνο κακή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Και η ιστορία όπως στις περισσότερες περιπτώσεις ξεκινάει από την οικογένεια. Ο Sheed μεγάλωσε σχεδόν αποκλειστικά με την μητέρα του και την γιαγιά του, ενώ σπάνια έβλεπε τον πατέρα του. Αυτός και τα δυο μεγαλύτερα αδέρφια του, ο Μοχάμεντ και ο Μάλκομ, οι οποίοι ήταν βέβαια από διαφορετικό πατέρα.

Όπως οι περισσότεροι JailBlazers o Rasheed είχε την δική του ιδιαίτερη ιστορία που τον οδήγησε στην μετέπειτα πορέια του. Μία πορέια που μόνο κακή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Και η ιστορία όπως στις περισσότερες περιπτώσεις ξεκινάει από την οικογένεια. Ο Sheed μεγάλωσε σχεδόν αποκλειστικά με την μητέρα του και την γιαγιά του, ενώ σπάνια έβλεπε τον πατέρα του. Αυτός και τα δυο μεγαλύτερα αδέρφια του, ο Μοχάμεντ και ο Μάλκομ, οι οποίοι ήταν βέβαια από διαφορετικό πατέρα. Εκεί κρύβεται και πηγή του ονόματος του Rasheed, ο οποίος ήταν από πατέρα Χριστιανό αλλά με Μουσουλμανικό όνομα, αφού όπως έλεγε η μητέρα του «Δεν μπορούσα να έχω ένα Μοχάμεντ, έναν Μάκολμ και έναν Φρεντ».

 

Και οι τρεις ασχολήθηκαν με το μπάσκετ αλλά ξεκάθαρα αυτός που ξεχώριζε ήταν ο μικρός Sheed. Ξεχώριζε σε τέτοιο βαθμό που θεωρούνταν στα νεανικά του χρόνια ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει δει ποτέ η χώρα. Χαρακτηριστικά ο προπονητης του στο Simon Gratz έλεγε « Μας πήρε 35 χρόνια να βρούμε έναν Wilt και άλλα 35 για να βρούμε εναν Rasheed συγκρίνοντας – ατυχως όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια- τον Wallace με τον Chamberlain.

 

Μετά από δύο κολλεγιακές σεζόν υπό τις οδηγίες του μεγάλου δασκάλου Dean Smith, βρέθηκε στο ΝΒΑ και τους περιορισμένου ταλέντου Bullets. Στην πρώτη του σεζόν κατάφερε να μαζέψει 22 τεχνικές ποινές, να μαλώσει με τον βοηθό προπονητή της ομάδας, να αργήσει σε μερικές προπονήσεις αλλά και να έχει σχεδόν 12 πόντους ανά αγώνα. Πριν ακόμη η σεζόν τελειώσει κατηγορήθηκε για απόπειρα στραγγαλισμού  της πρώην συντρόφου του και μητέρας των παιδιών του, γλυτώνωντας την βαριά ποινή λόγω μεταμέλειας. Μία μεταμέλεια την οποία δεν φάνηκε να στηρίζει και πολύ αφού βρέθηκε σε δικαστικές διαμάχες με την ίδια και μετά από 2 μόλις μήνες. Μία αλλαγή σκηνικού φαινόταν επιβεβλημένη και έτσι βρέθηκε την επόμενη σεζόν στους Blazers. Μία ομάδα όμως που ήταν ήδη φορτωμένη με πολύ ταλέντο αλλά και πολυ προσωπικότητα.

 

Πως όμως εξηγούσε ο Rasheed την πολυτάραχη πρώτη του σεζόν μέσα στα παρκέ?

«Όλα έχουν να κάνουν με την θέλησή μου να κερδίζω. Κάποιοι είναι χαλαροί και ψύχραιμοι. Άλλοι εξοργίζονται. Είναι απλά ζήτημα ανταγωνιστικότητας και είμαι πολυ ανταγωνιστικός. Μία στο τόσο θα παραδεχτώ ότι είμαι λάθος. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως όταν έχω πάρει τεχνικές ποινές δεν ήμουν λάθος. Ήταν απλά η ανταγωνιστική μου φύση που με έκανε να το εκφράσω λάθος. Την επόμενη σεζόν θα είμαι σίγουρα πολύ πιο κοντρολαρισμένος»

 

Χρειάζεται να πούμε ότι ο Rasheed δεν υπήρξε κοντρολαρισμένος για όλη την υπόλοιπη καριέρα του που δεν ήταν καθόλου μικρή? Χρειάζεται να πούμε ότι έσπασε σε πολλές σεζόν όλα τα ρεκόρ των τεχνικών ποινών? Χρειάζεται να πούμε ότι το περιβάλλον των Blazers πιθανότατα τον έκανε πιο ανεξέλεγκτο? Ή μηπως χρειάζεται να πούμε ότι πραγματικά δεν ήταν τόσο «κακό παιδί»? Τα κομμάτια του παζλ μπαίναν στην θέση τους ένα ένα και το ρεκόρ με τις 41 τεχνικές ποινές του σε μία σεζόν θα δεσπόζει για πάντα στην αιωνιότητα των μπασκετικών ρεκόρ μέχρι να αλλάξουν οι ισχύοντες κανονισμοί....

Σαν Σήμερα