Παρακαλώ περιμένετε...

GBA

Ε.ΚΑ.Σ.Θ.
2013
ΔΑΚ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΓΚΡΙ-ΓΑΛΑΖΙΟ

     Η GBA πρωτοξεκινάει ως ιδέα απο το 2011 από τέσσερεις ανθρώπους, ιδιαίτερα γνωστούς για την αγάπη τους για το μπάσκετ. Τα ονόματα αυτών? Γνωστά σε όλους. Διαμαντίδης Δημήτρης, Παπαδόπουλος Λάζαρος, Χατζηβρέτας Νίκος και Χαραλαμπιδης Κώστας, συνθέτουν μια τετράδα γεμάτη από λάμψη και από όρεξη.

Τα πρώτα βήματα της ομάδας γίνονται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό την άνευ περιορισμών εκμάθηση και ανάδειξη του αθλήματος. Το 2013 ο αθλητικός σύλλογος είναι πλέον γεγονός με τις ακαδημίες του να συνεχίζουν στεγάζονται σε γήπεδα διαφορετικών περιοχών του Δήμου Θεσσαλονίκης όπως το κλειστό γυμναστήριο της ΕΚΟ αλλά και το γυμναστήριο της ΜΕΝΤ στην Κανάρη. Υπεύθυνος ακαδημιών απο τις απαρχές της ο Δημήτρης Νικολαίδης (κατα κόσμον "Νικόλ"), ένας άνθρωπος βαθύτατα μπασκετικός και γνώστης των μυστικών του αθλήματος. 

Το 2014 αίσθηση προκάλεσε η κίνηση της ακαδημίας να έρθει σε συνεργασία με αντίστοιχες ακαδημίες απο την Ρωσία.Το 2015 η ομάδα GBA έρχεται σε συμφωνία με την ομάδα του Αργοναύτη Καλαμαρίας για συγχώνευση και έτσι κατεβαίνει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής, ενώ η σεζόν 2016-17 βρίσκει την ομάδα στο πρωτάθλημα της Β' ΕΚΑΣΘ.

http://www.gbacademy.gr/

Παίκτες

Δεν βρέθηκαν παίκτες για την επιλεγμένη ομάδα.

Νέα

Δεν βρέθηκαν νέα για την επιλεγμένη ομάδα.

Σαν Σήμερα

19/05/1928

1928: Γεννιέται στην Νέα Υόρκη ο Dolph Sayes, ο 12 φορές MVP, πρωταθλητής με τους Syracuse Nations το 1955 αλλά και ένας από τους 50 καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ σύμφωνα με ψηφοφορία του 1996 για τα 50 χρόνια της λίγκας.