Παρακαλώ περιμένετε...

ΤΖΑΚΣΟΝ ΤΡΟΙ (JACKSON" ESCALADE" TROY)

HALL OF FAME / ΝΒΑ και κόσμος
ΟΧΙ
11/01/1973
Center
208cm

Γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1973. Είχε ύψος 2,08 και ζύγιζε από 165 έως και 230 κιλά, αγωνιζόταν δε στην θέση του Center

Ήταν ο μικρότερος αδερφός του ΝΒΑer Mark Jackson, ωστόσο παρ'όλες τις μπασκετικές του αρετές δεν είχε καταφέρει να βρει θέση σε κάποιο κολλέγιο λόγω της σωματικής διάπλασής του, ωστόσο οι εμφανίσεις του στο θρυλικό Rucker Park της Νέας Υόρκης κέντρισαν το ενδαφέρον του προπονητή του Community College in Selma της Alabama. Εκεί έκανε κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις και έφτασε να είναι από τους καλύτερους παίκτες της περιφέριας του, με αποτέλεσμα να βρεθεί για μία διετία στο Louisville (1996-98). Εκεί έχασε κιλά (έφτασε τα 165 μετά από αυστηρή δίαιτα), ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει μία θέση βασικού. 

Σταμάτησε την ενασχόληση με το κολλεγιακό μπάσκετ και συνέχισε να είναι αυτό που ήταν πριν από αυτό. Ένας θρύλος του streetball. Συμμετείχε σε παραγωγές της AND1, με τον ιδιο να χρησιμοποιεί το προσωνύμιο “ Escalade” από το γνωστό αυτοκίνητο της Κάντιλακ. Έφτασε δε μέχρι το εξώφυλλο του Sports Illustrated. Πέθανε στις 20 Φεβρουαρίου του 2011 σε ηλικία 38 ετών.

Έχει χαρακτηριστεί, και όχι άδικα, ως ο καλύτερος χοντρός παίκτης που έπαιξε ποτέ το άθλημα. (το χοντρός είναι ακριβής μετάφραση του fat, δεν νομίζουμε ότι το υπέρβαρος το ταιριάζει, ισως το παχύσαρκος να ήταν μια άλλη λέξη, αλλά ο Escalade ήταν ότι ήταν και ήταν περήφανος γι αυτό).

Σαν Σήμερα

05/05/1969

 Ο Bill Russell παίζει το τελευταίο του παιχνίδι στο ΝΒΑ με την φανέλα των Celtics στην νίκη της ομάδας του επί των Lakers με 108-106 που θα σημαίνει αυτόματα και την κατάκτηση του 11ου προσωπικου του τίτλου