Παρακαλώ περιμένετε...

ΣΤΑΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΖΑΝΗΣ

HALL OF FAME
ΟΧΙ
10/10/1971
Small forward
202cm

Γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου 1971, με ύψος 2,02, ο Τζανής Σταυρακόπουλος αγωνιζόταν στην θέση του SF. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που πέρασαν από το ελληνικό μπάσκετ αν και έχουμε συνηθίσει τα μεγάλα ταλέντα να εμφανίζονται στις μεγάλες κατηγορίες από νωρίς. 

Ο Τζανής δεν έκανε αυτό. Αντίθετα μαζί με τον Καλαφατάκη και συμπαίκτες όπως ο Γιώργος Φλώρος, πήρε τους "Αμπελογκάρντνεν" από τα τοπικά και τους πήγε στην Α1. Δε ξέρουμε αν ήταν μεγάλο ταλέντο, αλλά σκόρερ από τους λίγους σίγουρα ήταν και αν δεν είχε πέσει σε χρονιές που καταπληκτικοί Αμερικανοί έβγαιναν πρώτοι σκόρερ στην Α1 συνεχόμενα (και ο Πάσπαλι), θα είχε κατακτήσει σίγουρα και αυτόν τον τίτλο. Γιατί κατέκτησε κι άλλους στην καριέρα του.Όχι πολλούς αλλά σίγουρα μεγάλους.

Ξεκίνησε στην ηλικία των 16 ετών από τον Α.Ο Αμπελοκήπων το 1986. Έφτασε μέχρι την Α1 και την σεζόν 1994-1995.

Το 1995 ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς τον ζητάει στον Παναθηναικό και η επιθυμία του γίνεται πράξη. Ο Τζανής υπογράφει 4ετές συμβόλαιο. Με τον Παναθηναικό θα αγωνιστεί μόνο την σεζόν 1995-96 αλλά θα είναι αρκετό για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Η επόμενη χρονιά τον βρίσκει τύπου δανεικό στον Άρη. Στον Άρη υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο η ομάδα και ο Τζανής θα πάρουν ακόμη έναν ευρωπαικό τίτλο, μέσα στην Προύσα με την Τόφας

Το 1997 θα μεταγραφεί στην Γαλλική Λε Μαν. έπειτα γυρνάει ξανά Ελλάδα για λογαριασμό του Πανιωνίου. Ακολουθούν δύο σεζόν με την Δάφνη, μία με τον Ιωνικό Ν.Φ., ξανά Πανιώνιος το 2003 και την επόμενη σεζόν Περιστέρι στην Α2. Από εκεί και πέρα ο Τζανής αγωνίζεται σε χαμηλότερες κατηγορίες και σκοράρει ασταμάτητα. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι βραδιές στην καριέρα του που ξεπέρασε τους 30 ή και του 40 πόντους (ΜΕΝΤΗλυσιακός Έσπερος στην Α2) ενώ σε χαμηλότερες κατηγορίες ακόμη και τους 60 πόντους. Σκόρερ από τους λίγους είπαμε. Στην νοοτροπία. Η πιο χαρακτηριστική του φάση το πέρασμα της μπάλας πίσω από την πλάτη του Ντίνου Αγγελίδη πριν να σκοράρει δίποντο από κοντινή απόσταση.

ΜΕ την εθνική αγωνίστηκε 15 φορές και σημείωσε 68 πόντους.

Σαν Σήμερα