Παρακαλώ περιμένετε...

ΣΑΚΛΕΦΟΡΝΤ ΤΣΑΡΛΣ (SHACKLEFORD CHARLES)

HALL OF FAME
ΟΧΙ
22/04/1966
Power forward
Center
208cm

Γεννημένος στις 22 Απριλίου του 1966, με ύψος 2,08 αγωνίστηκε στις θέσεις των ψηλών. Παίκτης με τρομερή έφεση στα ριμπάουντ, τις μακρινές πάσες (είχε κάνει σε Ευρωπαικό παιχνίδι πάσα πίσω απ την πλάτη απ την μία μπασκέτα στην άλλη) αλλά και στα μπλεξίματα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα απο τους New Jersey Nets οι οποίοι τον επέλεξνα στο νούμερο 32 του draft του 1988. Πριν από αυτό βέβαια είχε ήδη προλάβει να κατηγορηθεί για στήσιμο παιχνιδιων, κάτι που βέβαια ποτέ δεν αποδείχθηκε, και ο Σάκλφορντ εν τέλει αθωώθηκε. Μετά από δύο σεζόν στους Νετς μετακόμισε για πρώτη φορά στην Ευρώπη για λογαριασμό της Καζέρτα. Με την Καζέρτα θα πάρει το πρωτάθλημα Ιταλία το 1991 αλλά και τον τίτλο του πρώτου ριμπάουντερ σπίτι του με μέσο όρο 15.8!!! ριμπάουντ. Θα ξαναμετακομίσει στην Αμερική για ακόμη 2 σεζόν για λογαριασμό των 76ers αυτήν την φορά και την σεζόν 1993-94 ξανά Ευρώπη και ξανά στην Καζέρτα. Γενικά ως παίκτης έκανε το δρομολόγιο ΗΠΑ-Ευρώπη πολύ συχνά αφου αμφιταλαντεύτηκε πολλές φορές ανάμεσα στο Ευρωπαικό και το Αμερικάνικο μπάσκετ.

Στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά την περίοδο 1996-97 για λογαριασμό του Άρη, με τον οποίο θα πάρει το κύπελλο Κόρατς (με το διπλό στην Προύσα). Την επόμενη σεζόν θα μετακομίσει λίγο πιο δίπλα και για λογαριασμό του ΠΑΟΚ θα βοηθήσει την ομάδα να αποκλείσει τον μόνιμα πρωταθλητή (για 5 συνεχέις σεζόν) Ολυμπιακό, ενώ στους τελικούς ο ΠΑΟΚ εκείνη την χρονιά θα χάσει με 3-2 από τον Παναθηναικό.

Μετά το πέρασμά του από την Ελλάδα θα σκεφτεί ότι έμεινε πολλά χρόνια μακρυά από το ΝΒΑ και θα επιστρέψει στις ΗΠΑ την σεζόν 1998-99, όπου θα παίξει 32 παιχνίδια με την φανέλα των Charlotte Hornets. Αυτά θα είναι και τα τελευταία της επαγγελματικής του καριέρας. Το 1999 θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση με σοβαρά προβλήματα στα γόνατα. Στη συνολική του καριέρα στο ΝΒΑ θα μετρήσει σε 303 παιχνίδια 5.4 πόντους και 4.8 ριμπάουντ. Από τότε θα απασχολήσει τον κόσμο κυρίως με νομικά ζητήματα. Ο Charles Edward Shackleford θα βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στις 27 Ιανουαρίου του 2017. Ήταν μόλις 50 ετών.

 

Άλλα κείμενα για τον Τσαρλς Σακλεφορντ στο basketbook.gr:

Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΝΑ ΓΟΝΑΤΑ

 

(To βίντεο είναι από τον εκτός έδρας αγώνα του Άρη με την Μπεσίκτας για το Κόρατς την σεζόν 1996-97, όταν ο Σάκλεφορντ σημείωσε 30 πόντους με 14 ριμπάουντ)

Σαν Σήμερα

03/05/1968

1968: Μία μέρα μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, οι St. Louis Hawks ανακοινώνουν την μετακόμισή τους στην Ατλάντα. Πλέον και από τότε θα ονομάζονται Atlanta Hawks.