Παρακαλώ περιμένετε...

Ο ΜΠΡΙΕΝ ΛΑΡΙ ( O BRIEN LARRY)

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ/ΛΟΙΠΟΙ / HALL OF FAME / ΝΒΑ και κόσμος
07/07/1917

Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1917 στο Springfield της Μασαχουσέτης, δηλαδή την πατρίδα του μπάσκετ. Από μία έντονα πολιτικη οικογένεια, σπούδασε νομική και μπήκε από νωρίς στα πολιτικά κομμάτια που τον έβαλε ο πατέρας του. Άνηκε στο κόμμα των Δημοκρατικών με θεσμικούς ρόλους ανά καιρούς.

Στον κόσμο του ΝΒΑ, έγινε ευρύτερα γνωστός όταν διαδέχτηκε τον Walter Kennedy στην θέση του κομμισαρίου της λίγκας το 1975. Κατά την διάρκεια της θητείας του διαχειρίστηκε αρκετά σοβαρά θέματα όπως την ένωση με την ΑΒΑ, το salary cap, το drug test, την αλλαγή στέγης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και άλλα. Στα περισσότερα είχε ως συνοδοιπόρο του τον David Stern ο οποίος ήταν από το 1980 αντιπρόεδρος της λίγκας.

Αποσύρθηκε από την θέση του κομισαρίου στις 1 Φεβρουαρίου του 1984, μετρώντας 9 χρόνια σε αυτήν, για να δώσει την θέση του στον David Stern. Το 1984, την χρονια δηλαδή της αποχώρήσής του, το πρωτάθλημα του ΝΒΑ μετονομάστηκε σε Larry O Brien προς τιμήν του, αλλάζοντας από το προηγούμενο όνομά του, Walter Brown, το οποίο ήταν προς τιμήν του ιδρυτή των Boston Celtics. Πέθανε στις 29/09/1990 σε ηλικία 73 ετών.

 

Σαν Σήμερα

18/04/1966

1966: Ο Red Auerbach αποσύρεται και ο Bill Russell αναλαμβανει χρέη παικτη-προπονητής. Ως προπονητής θα προσθέσει ακόμη δύο δαχτυλίδια στην ήδη πλούσια συλλογή του.