Παρακαλώ περιμένετε...

ΓΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ε.ΚΑ.Σ.Θ.
1923
Εθνικό γυμναστήριο Μίκρας
κόκκινο-μαύρο
Αθανάσιος Κασαπίδης

  

  Από τα αρχαιότερα ερασιτεχνικά σωματεία στην Θεσσαλονίκη με έτος ίδρυσης το 1923, ο ΓΣ Μέγας Αλέξανδρος έχει να δείξει μια πλούσια ιστορία σε πολλά αθλήματα. Στον άθλημα του μπασκετ, έχει υπάρξει για αρκετά χρόνια στις εθνικές κατηγορίες με υψηλότερη εξ αυτών την ΄Β Εθνικη , όπου και μετράει 4 σεζόν , τις 2002-03 και 2009-12. Έχει δικές της εγκαταστάσεις, καθώς είναι λίγοι αυτοί που στην πρώιμη μπασκετική τους καριέρα δεν έχουν αγωνιστεί στο " ανοιχτό του Μέγα" στην περιοχή του Ντεπώ. Από τις ακαδημίες τις ομάδας οι οποίες υπήρξαν κατά περιόδους από τις πλέον πολυάριθμες της Θεσσαλονίκης, έχουν περάσει αρκετοί παίκτες εθνικών κατηγοριών με κορυφαίο όλων φυσικά τον Κώστα Σλούκα ο οποίος έχει αγωνιστεί και με την φανέλα της εθνικής Ελλάδος. Την σεζόν 2016-17 βρίσκουμε τον Μέγα να αγωνιζεται για την επαναφορά του στα σαλόνια της ΕΚΑΣΘ, της οποίας και ήταν ιδρυτικό μέλος, αλλά και έχει ένα πρωτάθλημα την σεζον 1991-92.

Πιο αξιόλογη η παρουσία του γυναικίου τμήματος της ομάδας το οποίο μετράει αρκετές παρουσίες στην Α1 κατηγορία, ενώ έχει αγωνιστεί και δύο φορές στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας γυναικών. Εκ των κορυφαίων αθλητριών που έχουν φορέσει την φανέλα της ομάδας η Ζωή Δημητράκου η οποία και έχει αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα, στο WNBA αλλά και στην εθνική ομάδα της Ελλάδας. Επίσης είναι η μοναδική επαγγελματίας στην Ευρώπη που έχει καταφέρει να κάνει σε έναν αγώνα quadraple double.

https://www.facebook.com/g.s.megasalexandros/

Νέα

Δεν βρέθηκαν νέα για την επιλεγμένη ομάδα.

Σαν Σήμερα

23/07/1957

1957: Γεννιέται ο Νίκος Γκάλης, ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών. Είναι η σημαντικότερη μορφή στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα και ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής.