Παρακαλώ περιμένετε...

ΓΚΙΜΠΕΡΤ ΑΝΤΡΕΣ

HALL OF FAME
ΟΧΙ
28/10/1968
Power forward
Center
208cm

Γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1968 στην Αβάνα την Κούβα. Είχε ύψος 2,08 και αγωνιζόταν στις θέσεις των ψηλών. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από το Πουέρτο Ρίκο, ωστόσο ο πρώτος πραγματικά μεγάλος σταθμός ήταν οι Minesotta Timberwolves την περίοδο 1993-94. Στους Timberwolves θα μείνει και την επόμενη σεζόν, μετρώντας συνολικά σε 2 χρόνια σε 22 παιχνίδια 2,7 πόντους και 2,8 ριμπάουντ.

Από εκεί και πέρα ξεκινάει η πορεία του στην Ευρώπη. Πρώτος σταθμός και αγαπημένος? Ελλάδα και Σπόρτινγκ. Στα Πατήσια θα αγωνιστεί μόλις για μία σεζόν και θα αναδειχθεί πρώτος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος με 11.4. Την επόμενη σεζόν θα μεταγραφεί στην Ιταλική Σκαβολίνι (1997-98) αλλά θα επιστρέψει στην Ελλάδα για τον Απόλλωνα Πατρών (1998-99). Την επόμενη σεζόν θα μείνει και πάλι Ελλάδα για λογαριασμό της Νήαρ Ηστ αυτήν την φορά (1999-2000). Ενώ την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί στο Ηράκλειο, στο οποίο θα έρθει σαν αντικαταστάτης του Χέντριξ.

Στην Ελλάδα θα αγωνιστεί για τελευταία φορά την περίοδο 2001-02 με τα χρώματα του ΚΑΟΔ αυτήν την φορά. Αυτή θα είναι και η τελευταια του σεζόν στην Ελλάδα και θα φροντίσει να μας αφήσει όντας στην πρώτη θέση του πίνακα των ριμπάουντ με μέσο όρο 10.1. Από εκεί και πέρα θα αγωνιστεί σε πρωταθλήματα χαμηλότερου επιπέδου, με μια έκλαμψη την Βαγιαδολίδ το 2003. Ο Γκίμπερτ αγωνίστηκε σχεδόν 5 σεζόν στη χώρα μας και ήταν από τους καλύτερους ριμπάουντερ που πέρασαν από αυτήν αλλά και όχι μόνο αφού για αρκετές σεζόν, στο πρωτάθλημα της Α1 οι στατιστικές κατηγορίες που αφορούσαν σε σκοράρισμα και ριμπάουντ δε… γινόταν να μην έχουν μέσα στους δέκα καλύτερους τον Αντρές Γκίμπερτ άλλωστε αν είχε κοινοτικό διαβατήριο, ίσως η καριέρα του να ήταν διαφορετική. Το καλοκαίρι του 1998, ο Παναθηναϊκός τον ήθελε, έφθασε κοντά στο να τον αποκτήσει, αλλά οι θέσεις των ξένων του ήταν καλυμμένες. Έτσι Κουβανός δε φόρεσε ποτέ τα πράσινα.

 

 

 

Σαν Σήμερα

23/07/1957

1957: Γεννιέται ο Νίκος Γκάλης, ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών. Είναι η σημαντικότερη μορφή στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα και ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής.