Παρακαλώ περιμένετε...

Α.Μ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΝΕΟΥ ΡΥΣΙΟΥ

Ε.ΚΑ.Σ.Θ.
1980
ΔΑΚ Ν.ΡΥΣΙΟΥ
ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΑΥΡΟ

     Ο σύλλογος ιδρύεται το 1980 ως μορφωτικός και αθλητικός οργανισμός, ωστόσο το τμήμα μπάσκετ θα δημιουργηθεί πολύ αργότερα, το 2000. Δραστηριοποιείται στην περιοχή του Νέου Ρυσίου όπως φαίνεται άλλωστε και απο το όνομα τηνς ομάδας με έδρα το κλειστό του Ρυσίου στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης. Διατηρεί πλήρες φάσμα ακαδημιών και συμμετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ. 

Το πιο πετυχημένο μπασκετικά τμήμα του συλλόγου είναι αναμφισβήτητα το γυναικείο το οποίο και έχει αγωνιστεί για κάποια χρόνια στην Α1 εθνική κατηγορία, ενώ την φανέλα του συλλόγου έχουν φορέσει αθλήτριες που έχουν φορέσει και το εθνόσημο στο στήθος όπως η Ναυσικά Σταυρίδου και η Φαίδρα Σκιαδοπούλου. Το αντρικό τμλημα του συλλόγου κινείται στις τοπικές κατηγορίες της ΕΚΑΣΘ με υψηλότερη παρουσία αυτην στην Β' ΕΚΑΣΘ.

https://www.facebook.com/RysioBasketball/

 

Α.Μ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΝΕΟΥ ΡΥΣΙΟΥ

Παίκτες

Δεν βρέθηκαν παίκτες για την επιλεγμένη ομάδα.

Νέα

Δεν βρέθηκαν νέα για την επιλεγμένη ομάδα.

Σαν Σήμερα

19/04/1965

1965: Για πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ 5 παίκτες από μία ομάδα σκοράρουν πάνω από 20 πόντους ο καθένας. Αυτό συνέβη στην νίκη των Celtics επί των Lakers , ενώ για να ξανασυμβεί περάσαν 27 ολόκληρα χρόνια μέχρι τους τελικούς του 1982, όταν και ξαναέγινε με συμμετέχοντες τις ίδιες ακριβώς ομάδες.