Παρακαλώ περιμένετε...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


26/01/1966

1966: Γεννιέται ο Γουέιν Τινκλ, ένας γυρολόγος της Ευρώπης που το 1994 άφησε για λίγο το στίγμα του και στο Παγκράτι.

1968: Γεννιέται ο Ρέτζι Τζορνταν. Ένας πολύ αθλητικός παίκτης που όταν έπαιζε Ευρώπη, έπαιζε μόνο Ελλάδα. Στην χώρα μας έχει αγωνιστεί σε Απόλλωνα Πατρών και Δαφνη. Και στους δύο για λίγο.

1973: Ο George Gervin, ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ του ΝΒΑ κάνει το ντεμπούτο του στο ΑΒΑ με την φανέλα των Virginia Squires.

1991: O guard των Houston Rockets , Vernon Maxwell, θα γίνει (εκείνη την εποχή) ο 5ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που θα σκοράρει 30 πόντους σε μία περίοδο. Οι προηγούμενοι 4 ήταν οι Chamberlain, Jordan , Thompson και Gervin (οι δύο τελευταίο το έκαναν την ίδια μέρα σε μία επική κόντρα για τον τίτλο του πρώτο σκόρερ το 1978). Οι Rockets σε εκείνο το παιχνίδι κέρδισαν τους Cavaliers με 103-97. Σήμερα το ρεκόρ πόντων σε μία περίοδο είναι 37 πόντοι και το κατέχει ο Klay Thompson.