Παρακαλώ περιμένετε...

Tα πολλα προσωπα της αφυπνισης

  • 07/12/2020 -
    Ευρώπη
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Η διατήρηση μιας ομάδας στην κορυφή δεν είναι μια απλή διαδικασία. Αντιθέτως, ο πρωταθλητισμός απαιτεί θυσίες, γερό στομάχι και συγκέντρωση σε όλα τα επίπεδα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανήκει φυσικά στο κλαμπ αυτών των ομάδων, με αποτέλεσμα όλα τα παραπάνω να συνοδεύουν τη στάση ζωής της!

Ωστόσο, το μεγαλύτερο βάρος το έχει ο προπονητής της ομάδας και δυστυχώς είναι κάτι το οποίο δεν αντιλαμβανόμαστε στο βαθμό που θα έπρεπε. Ο Pablo Laso λοιπόν, πρέπει να διαχειριστεί ένα μεγάλο καράβι, με αποτέλεσμα ο εκνευρισμός και η έλλειψη ενίοτε της ψυχραιμίας του να πηγαίνουν περίπατο.

Στον αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος με την Μπούργος, ο coach της βασίλισσας δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του. Διοχέτευσε μάλιστα την ενέργειά του σε ένα μπουκάλι που πέταξε προς τον πάγκο της ομάδας!

Υπερβολικός; Εξαρτάται από τον τρόπο που βλέπει κανείς τα πράγματα. Η φυγή του Καμπάτσο ανοίγει το δρόμο σε άλλους αστέρες της ομάδας να βγουν μπροστά. Αν δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, μέθοδοι σαν το μπουκάλι είναι ένα αναγκαίο καμπανάκι για να αφυπνιστούν και διατηρήσουν τα σκήπτρα της κορυφής.

Σαν Σήμερα

02/10/1936

1936: Γεννιέται ο Dick Barnett, ένας guard ο οποίος έπαιξε για 14 χρόνια στο ΝΒΑ, και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα με τους NY Knicks. Η φανέλα με το νούμερο 12 είναι στην οροφή του Madison Square Garden προς τιμήν του.

1953: Γεννιέται ο Tom Boswell. Ένας ψηλός με όχι ιδιαίτερη καριέρα στο ΝΒΑ, ο οποίος όμως αποτέλεσε βασικό γρανάζι της Καντού για το double του 1981.