Παρακαλώ περιμένετε...

O KG ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ FLIP SAUNDERS

  • 25/10/2018

Ο Flip Saunders γεννήθηκε στον Φεβρουάριο του 1955. Μετά από μία σύντομη καριέρα ως παίκτης, από πολύ μικρή ηλικία ακολούθησε καριέρα προπονητή. Μετά από περίπου 20 χρόνια σε μικρότερες ομάδες αλλά και στην G-League, ο δρόμος του τον έβγαλε ως GM, στην Μινεσότα. Εκεί, το μεγαλύτερό του έργο, ήταν η επιλογή του Kevin Garnett στο νούμερο 5 του draft το 1995.

Ο Flip Saunders γεννήθηκε στον Φεβρουάριο του 1955. Μετά από μία σύντομη καριέρα ως παίκτης, από πολύ μικρή ηλικία ακολούθησε καριέρα προπονητή. Μετά από περίπου 20 χρόνια σε μικρότερες ομάδες αλλά και στην G-League, ο δρόμος του τον έβγαλε ως GM, στην Μινεσότα. Εκεί, το μεγαλύτερό του έργο, ήταν η επιλογή του Kevin Garnett στο νούμερο 5 του draft το 1995. Και ήταν μεγάλο έργο αφού ο Garnett ήταν ο πρώτος 18αρης που πηγαίνει κατευθείαν στο NBA από το High School έπειτα από 18 χρόνια και μάλιστα μετά από πάρα πολλές διαβουλέυσεις ( Ο Kemp είχε πάει στα 19 μετά από μία σεζόν μακριά από τα high school.). Την πράξη αυτήν, που την εξέλαβε και ως ευκαιρία, δεν την ξέχασε ποτέ ο νεαρός τότε KG.

Mέσα στην χρονιά, την πρώτη του KG, o Saunders, θα μετακομίσει από την θέση του GM σε εκείνη του προπονητή. Οι δυό τους, θα συνυπάρξουν στην ομάδα για τα δέκα επόμενα χρόνια και θα είναι ουσιαστικά η αιτία που οι Timberwolves θα πετύχουν την πρώτη winning season στην ιστορία τους, αλλά και θα βρεθούν στα playoff 8 φορές στο διάστημα αυτό. Μετά από αυτήν την περίοδο, οι δύο άνθρωποι, παρόλη την στενή τους σχεση, θα ακολουθήσουν διαφορετικά μονοπάτια. Ο KG θα πάει για το πρωτάθλημα στην Βοστώνη και θα το καταφέρει. Το 2015, για κάποιον ανεξήγητο επαγγελματικά λόγο, ο KG θέλει να γυρίσει σπίτι. Ποτέ καμία επιστροφή εκτός του LeBron δεν σήκωσε τέτοια θύελλα ενθουσιασμού στους φιλάθλους μίας ομάδας. Αφού στο πρώτο παιχνίδι στην Μινεσόττα θα επανέλθει και ο γνωστός topless χορευτής για να τον υποδεχτεί, οι δύο άνθρωποι, Saunders και Garnett, θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία. Μία πορεία όμως που δεν κράτησε για πολύ, και όχι λόγω της προχωρημένης μπασκετικής ηλικίας του Garnett.

 

Τον Αύγουστο του 2015, ο Saunders θα διαγνωσθεί με Λέμφωμα Hodgkin. Βασικά θα ανακοινώσει ότι πάσχει από αυτό, όταν ήταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Θα ακολουθήσει ένας μήνας συνεχούς ενδονοσοκομιακής κατάκλισης, ο οποίος δεν θα αργήσει να επιφέρει το μοιραίο. Στις 25 Οκτωβρίου του 2015, ο Flip Saunders θα πεθάνει. Η ομάδα θα αποφασίσει να τον τιμήσει με ένα βίνετο-φόρο τιμής όπου συμμετέχουν όλοι οι παίκτες. Όλοι? Όχι...Ο KG δηλώνει απών, καθώς όπως η ίδια η ομάδα είπε αργότερα ήταν πάρα πολύ συντετριμμένος για να μπορέσει να μηλήσει στην κάμερα. Όμως την ημέρα του θανάτου του, του πρώτου μέντορα του, τράβηξε μία συγκλονιστική φωτογραφία και την ανέβασε στα social media με την λεζάντα «Forever in my heart». Άλλωστε ορθά λένε πως "Μία εικόνα, χίλιες λέξεις". Και λέξεις μάλιστα που δεν μπορούνε να ειπωθούν διαφορετικά.Τι απεικόνιζε? Τον ίδιο να κάθεται στην άσφαλτο ατενιζοντας το κενό. Το κενό που άφησε πλέον ο Flip Saunders στην θέση του , στο πάρκινγκ του γηπέδου.

 

Σαν Σήμερα

20/04/1986

1986: Στην καλύτερή του παράσταση σε playoff , o Michael Jordan θα σημειώσει 63 πόντους, όμως οι Bulls θα ηττηθούν από τους Celtics με 135-131 μετά από 2 παρατάσεις.