Παρακαλώ περιμένετε...

O GLUE GUY SHANE BATTIER

  • 13/04/2019

Του Γιώργου Καρούλια

"Ας μιλήσουμε για εγωισμό. Γιατί το να σε περιγράφουν ως "glue guy" θεωρείται ως απογοήτευση από τους περισσότερους. Συνήθως θεωρείσαι glue guy όταν αποτυγχάνεις στο "eye test". Για μένα ήταν η σχετική έλλειψη αθλητικότητας ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη. Ωστόσο δεν μπορείς να λειτουργήσεις με φόβο ότι θα βρεθείς σε κάποιο highlight reel ή να φανείς χαζός στους συμπαίκτες σου. Ένας από τους λόγους που έμεινα στο πρωτάθλημα για δεκατρία χρόνια είναι γιατί δεν φοβόμουν να φανώ χαζός.

 

Μην με παρεξηγήσετε, είχα εγωισμό, δεν ήμουν Μητέρα Τερέζα. Αλλά αυτό που με έκανε να ξεχωρίζω είναι ότι όσο έκανα καλά τη δουλειά μου και οι συμπαίκτες/προπονητές μου αναγνώριζαν την αξία μου, δεν ανησυχούσα ποτέ για εξωτερικές κριτικές για το παιχνίδι μου ή για το τι αξίζω. Γενικά ένας glue guy αναγνωρίζεται ανάλογα με την ομάδα που παίζει.

 

Για παράδειγμα, πάντα σκεφτόμουν ότι είχε ενδιαφέρον το πως με συζητούσαν σαν παίκτη όταν ήμουν σε αυτές τις ελλιπείς ομάδες του Houston που δεν είχαν επιτυχία στα Playoffs. Η γενική κριτική ήταν ότι ήμουν σκληρός, είχα ηγετικές ικανότητες αλλά δεν μπορούσα να ντριμπλάρω, να πηδήξω ψηλά ή να σουτάρω για να σώσω τη ζωή μου. Κάποιοι με έβλεπαν και ως πρόβλημα στο παρκέ σε ορισμένες περιπτώσεις.

 

Τότε πάω σε μια ομάδα όπως το Miami και κερδίζουμε, και αγωνιζόμαστε για πρωταθλήματα και ξαφνικά ο Shane Battier "είναι ένας πολύτιμος παίκτης, πάντα στο κατάλληλο σημείο, τρομερός αμυντικός, που δεν φοβάται να πέσει στο παρκέ για μια διεκδικήσιμη μπάλα", ξέρετε πως πάει.

 

Κανείς δεν μιλούσε για το γεγονός ότι δεν μπορούσα να ντριμπλάρω ή να πηδήξω πολύ ψηλά. Κανείς δεν μίλησε για το γεγονός ότι ουσιαστικά ήμουν ο ίδιος παίκτης από εποχές Duke, βασικά από το νηπιαγωγείο. Έπαιζα για να κάνω τους συμπαίκτες μου όσο καλύτερους γινόταν."

 

(Shane Battier)

 

Σαν Σήμερα

Χωρίς γεγονότα