Παρακαλώ περιμένετε...

Oι υγιεις και ρεαλιστικες σκεψεις του Penarroya

  • 05/10/2020 -
    BCL
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Πανάξια τροπαιούχος του BCL αναδείχτηκε η San Pablo Burgos, επικρατώντας της ΑΕΚ με 85-74 στο ΟΑΚΑ.

H ισπανική ομάδα ήταν καλύτερη, είχε συνοχή, ξεκάθαρους ρόλους και έπνιξε την Ένωση σε άμυνα και επίθεση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις του καπετάνιου της Burgos,  Joan Penarroya, ο οποίος αφού επαίνεσε τους παίκτες του, έδωσε την ρεαλιστική διάσταση των προοπτικών αλλά και προσδοκιών της ομάδας του.

Αναλυτικά ο Joan Penarroya είπε:

 «Είναι μια απίστευτη νίκη για εμάς, κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα και σε εξαιρετικούς παίκτες, που έχουν γράψει ιστορία στην Ευρώπη και έχουν έναν πολύ καλό προπονητή. Οι παίκτες μου είναι θρύλοι στο Burgos, στο σύλλογο και την πόλη μας. Είναι μια υπέροχη ημέρα για το Burgos. Είναι απίστευτη ιστορία! Βήμα βήμα, χρόνο το χρόνο, ήρθε η βελτίωση. Όταν πήγα στο Burgos το προηγούμενο καλοκαίρι σκεφτόμουν ότι ήταν δυνατό να παίξουμε καλά στο πρωτάθλημά μας και στην Ευρώπη, που ήταν η πρώτη μας χρονιά. Ήταν άσχημη χρονιά, λόγω της πανδημίας, αλλά είναι μια υπέροχη χρονιά για εμάς. Παίξαμε στους ημιτελικούς και τώρα κατακτήσαμε το Basketball Champions League. Είναι απίθανο για εμάς. Η Burgos δεν μπορεί να γίνει πιθανώς ποτέ Barcelona ή Real, όσον αφορά την σημασία της ευρωπαϊκής σκηνής, αλλά πάντα μπορείς να βελτιωθείς και να κάνεις βήματα για να εξελιχθείς».

Σαν Σήμερα

14/06/1987

1987: Η Ελλάδα σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ στέφεται για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας στον τελικό την Σοβιετική Ένωση με 103-101.