Παρακαλώ περιμένετε...

Lockdown και ψυχολογικη διαχειριση - Φακελος: Προπονητες

  • 16/11/2020 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Σε συνέχεια της εξαιρετικής ανάλυσης από την κ. Φρόσω Πατσού περί συγκεκριμένων πρακτικών συμβουλών για ψυχολογική διαχείριση του lockdown από τους αθλητές, την σειρά παίρνουν οι προπονητές.

Κατόπιν επικοινωνίας του «The Basketbook.gr» με την διακεκριμένη αθλητική ψυχολόγο, τονίζεται ο καθοριστικός ρόλος των προπονητών σε αυτή τη χρονική στιγμή, ώστε να κρατηθούν τα παιδιά-αθλητές ενεργά και στοχοπροσηλωμένα όσο περισσότερο μπορούν.

Οι προπονητές είναι οι «σημαντικοί άλλοι» των αθλητών και ο λόγος τους αλλά και η συναισθηματική τους εμπλοκή έχει ιδιαίτερη σημασία για τα παιδιά. Η αποστασιοποίηση και η ελλιπής επικοινωνία δεν βοηθάει το χτίσιμο των σχέσεων και τη διαχείριση των συναισθημάτων από την πλευρά των αθλητών. Όσο δύσκολο και αν είναι να παραμείνουν ενεργοί και σε συναισθηματική εγγύτητα με τους αθλητές τους, οφείλουν να προσπαθήσουν να μην αλλάξει πολύ η καθημερινή τους επαφή με τα παιδιά.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του άρθρου

Σαν Σήμερα

19/05/1928

1928: Γεννιέται στην Νέα Υόρκη ο Dolph Sayes, ο 12 φορές MVP, πρωταθλητής με τους Syracuse Nations το 1955 αλλά και ένας από τους 50 καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ σύμφωνα με ψηφοφορία του 1996 για τα 50 χρόνια της λίγκας.