Παρακαλώ περιμένετε...

Lockdown και ψυχολογικη διαχειριση - Φακελος: Προπονητες

  • 16/11/2020 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Σε συνέχεια της εξαιρετικής ανάλυσης από την κ. Φρόσω Πατσού περί συγκεκριμένων πρακτικών συμβουλών για ψυχολογική διαχείριση του lockdown από τους αθλητές, την σειρά παίρνουν οι προπονητές.

Κατόπιν επικοινωνίας του «The Basketbook.gr» με την διακεκριμένη αθλητική ψυχολόγο, τονίζεται ο καθοριστικός ρόλος των προπονητών σε αυτή τη χρονική στιγμή, ώστε να κρατηθούν τα παιδιά-αθλητές ενεργά και στοχοπροσηλωμένα όσο περισσότερο μπορούν.

Οι προπονητές είναι οι «σημαντικοί άλλοι» των αθλητών και ο λόγος τους αλλά και η συναισθηματική τους εμπλοκή έχει ιδιαίτερη σημασία για τα παιδιά. Η αποστασιοποίηση και η ελλιπής επικοινωνία δεν βοηθάει το χτίσιμο των σχέσεων και τη διαχείριση των συναισθημάτων από την πλευρά των αθλητών. Όσο δύσκολο και αν είναι να παραμείνουν ενεργοί και σε συναισθηματική εγγύτητα με τους αθλητές τους, οφείλουν να προσπαθήσουν να μην αλλάξει πολύ η καθημερινή τους επαφή με τα παιδιά.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του άρθρου

Σαν Σήμερα

02/10/1936

1936: Γεννιέται ο Dick Barnett, ένας guard ο οποίος έπαιξε για 14 χρόνια στο ΝΒΑ, και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα με τους NY Knicks. Η φανέλα με το νούμερο 12 είναι στην οροφή του Madison Square Garden προς τιμήν του.

1953: Γεννιέται ο Tom Boswell. Ένας ψηλός με όχι ιδιαίτερη καριέρα στο ΝΒΑ, ο οποίος όμως αποτέλεσε βασικό γρανάζι της Καντού για το double του 1981.