Παρακαλώ περιμένετε...

H συμβουλη του Γκαλη στον Αντετοκουνμπο

  • 22/09/2020 -
    HALL OF FAME
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα

Όταν οι συνεντεύξεις του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ είναι σπάνιες, τότε γίνεται αντιληπτή η επιτυχία της νέας διαδικτυακής συνήθειας εν ονόματι «The Basketbook» να εγκαινιάσει το «EKA BASKETBALL» ο ίδιος ο Νίκος Γκάλης.

Στην παρουσίαση της εκπομπής βρισκόταν ο κ. Σκουντής με καλεσμένο τον πρόεδρο του ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης», Πέτρο Κελέση και σε ρόλο σχολιαστή ο κ. Μαργέλης.

Ειδικότερα, ο θρύλος του ελληνικού αθλητισμού μίλησε σε διαδικτυακή εκπομπή η οποία ήταν αφιερωμένη στο Εργασιακό Πρωτάθλημα «EKA BASKETBALL», που από το 2008 φέρει το όνομα του.

Αναλυτικά μίλησε:

Για την είσοδο στο Hall of Fame: «Ήμουν ένα φτωχόπαιδο που μεγάλωσα στους δρόμους, έπαιξα μπάσκετ κι έφτασα να μπω στο Hall of Fame. Βρέθηκα δίπλα στα ινδάλματά μου».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θα του έδινα το χέρι και θα του έλεγα συγχαρητήρια. Είναι τρομερός παίκτης και έχω μάθει πως είναι και τρομερό παιδί, αν και δεν τον έχω γνωρίσει. Αυτό που θα του έλεγα θα ήταν να μη νομίζει ότι κατάφερε κάτι και χαλαρώσει. Δεν πρέπει να χαλαρώσει. Είναι πιο εύκολο να ανέβεις ψηλά κι είναι πιο δύσκολο να κρατηθείς ψηλά».

Για το αν του έχει γίνει πρόταση να αναμειχθεί με την ΕΟΚ: «Βοηθούσα και θα βοηθάω όποτε μου το ζητήσουν. Δεν μου αρέσει να φαίνομαι, αλλά όταν με ρωτήσουν θα βοηθήσω. Εύχομαι αυτός που θα αναλάβει να τα αγαπάει το μπάσκετ και να το κάνει πρώτα για το μπάσκετ και μετά για τον εαυτό του».

Για τον κορωνοϊό: «Είναι δύσκολο για όλους μας. Δεν μπορώ να βλέπω άδειες εξέδρες. Αν μου έλεγαν να παίξω σε άδειο γήπεδο θα τρελαινόμουν. Εγώ έπαιζα για τον κόσμο. Πρέπει όλοι να προσέχουμε».

Δείτε ΕΔΩ το απόσπασμα της εκπομπής από τα όσα είπε ο Νίκος Γκάλης

Σαν Σήμερα

25/06/1942

1942: Γεννιέται ο Willis Reed, ο θηριώδης Center των New York Knicks, ο οποίος με την αυτοθυσία του έδωσε το έναυσμα για τον τίτλο του 1970.