Παρακαλώ περιμένετε...

H ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΚΛΩΤΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  • 16/01/2019

Ποια είναι η πιο ακριβή κλωτσιά στην παγκόσμια ιστορία?

Ποια είναι η πιο ακριβή κλωτσιά στην παγκόσμια ιστορία? Σίγουρα έχουν υπάρξει πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με ένα σουτ τους κέρδισαν εκατομμύρια. Ένα γκολ σε έναν τελικό ή ένας όρος στο συμβόλαιο που να πηγαίνει με τα γκολ. Παρόλα αυτά ίσως η πιο ακριβή κλωτσιά του κόσμου να ανήκει εν τέλει σε καλαθοσφαιριστή.

 

Ο λόγος φυσικά για τον τρελό Ντένις Ρόντμαν. Ο οποίος στις 16 Ιανουαρίου του 1997 κατά τη διάρκεια ενός αγώνα των Chicago Bulls με τους Minnesota Timberwolvesκλώτσησε τον κάμεραμαν Eugene Amos επειδή τόλμησε να στρέψει την κάμερα κατά πάνω του σε μία προσπάθεια που έκανε να σώσει την μπάλα η οποία έβγαινε από την τελική γραμμή. Πόσο όμως του κόστισε αυτή η κλωτσιά?

 

Ας ξεκινήσουμε τα πιο απλά. Ο Ντένις Ρόντμαν τιμωρήθηκε με 11 αγωνιστικές και και 25.000 δολάρια από τη Λίγκα του NBA. Παράλληλα σύμφωνα με δηλώσεις του τότε κομισάριου David Stern, αναγκάστηκε να μπει υπό την επιτήρηση ειδικού κοινωνικού ψυχολόγου ώστε να μην επιστρέψει στα παρκέ προτού θεωρηθεί ασφαλής για τη σωματική ακεραιότητα των γυρω του. Αυτό όμως δεν ήταν τίποτα. Την δικαστική διαμάχη με το θύμα του κλήθηκε να πληρώσει 200.000 δολάρια για σωματική βλάβη. Και αν αυτά σας φαίνονται πολλά για μία μόνο κλωτσιά τότε Έχετε ξεχάσει να υπολογίσετε ότι με βάση το συμβόλαιο του Ντένις στους Bulls εκείνη τη χρονιά τα 11 Αυτά παιχνίδια στα οποία απουσίασε το κόστισαν περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια. Δηλαδή με απλά μαθηματικά το συνολικό ποσό που κόστισε μία στιγμή νεύρο και τρέλας στον τένις ήταν περίπου 1,250,000 δολάρια. Όπως λέμε και στο χωριό μου “οι μαγκιές πληρώνονται”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=dqF28W03HfY

Σαν Σήμερα

Χωρίς γεγονότα