Παρακαλώ περιμένετε...

H μαχη του Αμπρινες με την καταθλιψη

  • 21/01/2021 -
    Ευρώπη
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Στην δύσκολη προσωπική περίοδο της κατάθλιψης αναφέρθηκε ο Άλεξ Αμπρίνες, μιλώντας στο κανάλι της Euroleague.

Όπως είναι γνωστό, ο διεθνής αθλητής είχε κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της παρουσίας στον μαγικό κόσμο του NBA, ενώ τώρα είναι καλύτερα και έτοιμος να προσφέρει τη βοήθειά του «σε όποιον τον έχει ανάγκη».

«Ένιωσα ότι έπρεπε να σταματήσω και να φύγω. Παίζω και αγαπάω αυτό το παιχνίδι όλη μου την ζωή και δεν ήθελα καν να ακουμπήσω την μπάλα. Ήταν τρεις δύσκολοι μήνες. Μπορείς να γυρίσεις τον αστράγαλό σου, να έχεις πονοκέφαλο ή κάτι άλλο.

Αν έχει όμως αυτού του είδους την κατάθλιψη είναι το ίδιο. Το μυαλό σου σου είναι μέρος του σώματός σου. Ήμουν τέσσερα χρόνια στην Βαρκελώνη πριν πάω στο ΝΒΑ οπότε είναι το δεύτερο σπίτι μου εδώ. Είναι όνειρο που έγινε πραγματικότητα το να παίζω ξανά μπάσκετ για την Μπαρτσελόνα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σαν Σήμερα

02/10/1936

1936: Γεννιέται ο Dick Barnett, ένας guard ο οποίος έπαιξε για 14 χρόνια στο ΝΒΑ, και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα με τους NY Knicks. Η φανέλα με το νούμερο 12 είναι στην οροφή του Madison Square Garden προς τιμήν του.

1953: Γεννιέται ο Tom Boswell. Ένας ψηλός με όχι ιδιαίτερη καριέρα στο ΝΒΑ, ο οποίος όμως αποτέλεσε βασικό γρανάζι της Καντού για το double του 1981.