Παρακαλώ περιμένετε...

H ευαισθητη και ομορφη ευχη του Αγγελου για το μπασκετικο 2021

  • 04/01/2021 -
    A1 Basket League
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Στο περιθώριο των χθεσινών αναμετρήσεων της Basket League, που μας χάρισε αμφίρροπες και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, ιδιαίτερη μνεία έγινε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής του Ιωνικού Νικαίας Βαγγέλης Αγγέλου έδωσε ίσως την καλύτερη ευχή για το νέο έτος, κάνοντας μια ευαίσθητη παρομοίωση.

«Μακάρι το εμβόλιο του κορονοϊού να αδειάσει το συντομότερο δυνατό τα κρεβάτια των νοσοκομείων και να γεμίσει τα σχολεία και τα γήπεδα. Τα γεμάτα γήπεδα και οι κατηγορίες που δεν είναι στη βιτρίνα είναι η ανάπτυξη και η πρόοδος του μπάσκετ και του αθλητισμού. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή η κινητήριος δύναμης του μπάσκετ που είναι οι ερασιτεχνικές κατηγορίες δεν παίζουν και όσο συνεχίζεται αυτό, αυτές θα είναι ευπαθείς ομάδες. Ελπίζω η Πολιτεία να λύσει αυτό το πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Σαν Σήμερα

02/10/1936

1936: Γεννιέται ο Dick Barnett, ένας guard ο οποίος έπαιξε για 14 χρόνια στο ΝΒΑ, και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα με τους NY Knicks. Η φανέλα με το νούμερο 12 είναι στην οροφή του Madison Square Garden προς τιμήν του.

1953: Γεννιέται ο Tom Boswell. Ένας ψηλός με όχι ιδιαίτερη καριέρα στο ΝΒΑ, ο οποίος όμως αποτέλεσε βασικό γρανάζι της Καντού για το double του 1981.