Παρακαλώ περιμένετε...

H εναλλακτικη διασταση του τιτλου στο μυαλο του Σπανουλη

  • 29/09/2020 -
    Euroleague
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο Eurohoops, o Βασίλης Σπανούλης, μιλώντας για τον ίδιο, τους στόχους του αλλά τον Ολυμπιακό.

Μεταξύ των όσων είπε, ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας έδωσε –για τα δικά μας μάτια τουλάχιστον – μια διάσταση της φετινής προσπάθειας της ομάδας. Ειδικότερα, έδωσε τον επίκαιρο ορισμό του «τίτλου». Για τους πολλούς, τίτλος σημαίνει κατάκτηση τροπαίων και κυπέλλων. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει στον βαθμό αυτό για τον Βασίλη Σπανούλη.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά το περιεχόμενο της κουβέντας του, δίνοντας τον τόνο του τεράστιου ανταγωνισμού που έχει δημιουργηθεί στην Ευρωλίγκα και τον πολυπόθητο στόχο της κατάκτησής της φυσικά.

«Για εμένα ένας τίτλος για τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή είναι να περάσει στα πλέι οφ, γιατί τα τελευταία δύο χρόνια δεν το έχουμε καταφέρει. Ένας ακόμα μεγαλύτερος τίτλος είναι το επόμενο βήμα μετά. Πρέπει να έχουμε κίνητρο μέσα στη χρονιά και να βάζουμε σωστούς στόχους που μπορούμε να τους καταφέρουμε. Δηλαδή, το να πας στα πλέι οφ αυτή τη στιγμή για τον Ολυμπιακό είναι ένας τίτλος, γιατί όταν μια ομάδα δύο χρόνια δεν έχει καταφέρει να πάει, σίγουρα εγώ το βλέπω σαν τίτλο. Μετά βλέπουμε πού είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε, αν μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και ούτω καθεξής» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σαν Σήμερα

14/06/1987

1987: Η Ελλάδα σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ στέφεται για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας στον τελικό την Σοβιετική Ένωση με 103-101.