Παρακαλώ περιμένετε...

H αναγκαια συνδρομη του COVID στα κριτικα συμπερασματα

  • 15/11/2020 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    /
    BB TEAM

Tου Σπύρου Κόγκα

Όταν δεν ζεις μια κατάσταση, φρόνιμο είναι να είσαι προσεκτικός ως προς διατυπώσεις σου. Δεν χρειάζονται βεβαιότητες που να είναι άκαμπτες. Αντιθέτως, απαιτείται σκέψη και όσο γίνεται περισσότερη ενσυναίσθηση.

Ο συγκεκριμένος πρόλογος έχει αιτία την ομάδα του Ηρακλή που τις τελευταίες ημέρες έδωσε τροφή για σχόλια με βάση τα αγωνιστικά του αποτελέσματα. Ειδικότερα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε μέσα στην εβδομάδα από τον Άρη, χάνοντας εύκολα μια σημαντική διαφορά που είχε χτίσει, ενώ χθες επικράτησε του Ιωνικού στην Νίκαια, χωρίς να πιάσει κάποια τρομακτική απόδοση που να αντιστοιχεί στο ποιοτικό ρόστερ του.

Ωστόσο, διαβάζοντας τις δηλώσεις του coach Ζιάγκου, επιβεβαιώνονται όλα τα παραπάνω περί προσεκτικής κριτικής. Αν και γνωρίζουμε την πραγματικότητα του κορωνοϊού, δεν είμαστε σε θέση να μπούμε στα παπούτσια μιας ομάδας, χωρίς να ξέρουμε επακριβώς την προπονητική διαδικασία που ακολουθείται όλο αυτόν τον καιρό.

Δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της αγωνιστικής ζημιάς που προκαλούν ενδεχόμενα κρούσματα στις ομάδες. Εάν σε αυτό προσθέσουμε και τον ψυχολογικό παράγοντα, που είναι η πιο σημαντική κινητήρια δύναμη στο άθλημα του μπάσκετ, τότε χρειάζεται υπομονή.

Μέχρι λοιπόν να επέλθει μια ομαλότητα τόσο στην καθημερινότητά μας όσο και στον αθλητισμό, δεν έχουμε παρά να αφουγκραστούμε την παρακάτω πραγματικότητα και να περιμένουμε να συγκροτήσουμε αγωνιστικά επιχειρήματα για ένα πιο ορθό review.

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Ζιάγκου

«Κάναμε μια σημαντική νίκη απόψε. Η ομάδα προερχόταν από μία ήττα με μεγάλο ψυχολογικό κι ενεργειακό κόστος και τα παιδιά κλήθηκαν μέσα σε ένα σύντομο διάστημα τριών ημερών να συνέλθουν. Ανταπεξήλθαν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του αγώνα και σε μία συνθήκη που είναι πέρα ως πέρα αφύσικη, δεδομένου πως δεν υπάρχει περιοδικότητα στο έργο μας και δεν γνωρίζουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι πώς να διαχειριστούμε τις εντάσεις της προπόνησης, πώς να προπονηθούμε και πότε να ξεκουραστούμε. Πολλά μπράβο στα παιδιά».

Σαν Σήμερα

02/10/1936

1936: Γεννιέται ο Dick Barnett, ένας guard ο οποίος έπαιξε για 14 χρόνια στο ΝΒΑ, και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα με τους NY Knicks. Η φανέλα με το νούμερο 12 είναι στην οροφή του Madison Square Garden προς τιμήν του.

1953: Γεννιέται ο Tom Boswell. Ένας ψηλός με όχι ιδιαίτερη καριέρα στο ΝΒΑ, ο οποίος όμως αποτέλεσε βασικό γρανάζι της Καντού για το double του 1981.