Παρακαλώ περιμένετε...

Το σεμιναριο του Τζορνταν στις «δικαιες» αθλητικες ερωτησεις

  • 26/10/2020 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Κάποιες φορές μια δημόσια τοποθέτηση μπορεί να αποβεί σωτήρια για να ξεκλειδώσουμε κάποια αναπάντητα δεδομένα στο μυαλό μας. Αυτό, γιατί στο ερώτημα «ποιος παίκτης είναι καλύτερος» η απάντηση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, που δεν γίνεται να αγνοήσουμε.

Η πρόσφατη συνέντευξη λοιπόν του Τζόρνταν είναι σπουδαία και δίνει μια ρεαλιστική διάσταση στο παραπάνω ερώτημα που θέσαμε.

«Ποιος είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών» λοιπόν και η απάντηση του Μάικλ η εξής:

«Εξαρτάται από το ποιος παρακολουθεί. Αν κάνεις αυτή την ερώτηση σε 20 χρόνια, είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα πει πως ο ΛεΜπρόν με ξεπέρασε. Έτσι έχουν τα πράγματα. Εγώ δεν μπορώ να δώσω απάντηση. Δεν έπαιξα εναντίον του Ουίλτ Τσάμπερλεν ή του Τζέρι Ουέστ, δεν είναι δίκαιο να πω ποιος ήταν καλύτερος. Μπορείς μόνο να συγκρίνεις παίκτες που παίζουν την ίδια χρονική περίοδο. Έχω κερδίσει 6 πρωταθλήματα, αλλά ο Μπιλ Ράσελ κέρδισε 11. Κάνει αυτό τον έναν καλύτερο από τον άλλον; Όχι, γιατί παίξαμε σε διαφορετικούς καιρούς. Αυτή η συζήτηση δεν είναι ποτέ δίκαιη».

Για το τότε και το τώρα

«Αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με τότε είναι τα social media. Το Twitter και όλα αυτά, που εισβάλλουν στην προσωπική σφαίρα των αθλητών. Κάποιος σαν κι εμένα δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να επιβιώσει την εποχή του twitter, όταν δεν υπάρχει καθόλου ιδιωτική ζωή».

Σαν Σήμερα

29/03/1945

1945: Γεννιέται ο Walt Frazier. O επονωμαζόμενος και Clyde the Glyde. Ένας από τους καλύτερους guard όλων των εποχών, που οδήγησε τους Knicks στα δύο μοναδικά μέχρι σήμερα πρωταθλήματά τους στις αρχες της δεκαετίας του 70'.