Παρακαλώ περιμένετε...

ΤΟ ΜΠΑΟΥΛΟ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ

  • 26/04/2018

Του Νίκου Φετοκάκη

 

Έχουμε καιρό η αλήθεια είναι να ανοίξουμε το μπαούλο. Κάτι το Πάσχα κάτι το γεγονός πως η επικαιρότητα καίει μας πήγε αρκετά πίσω. Χθες έπεσε το μάτι μου σε στιγμιότυπα από έναν συγκλονιστικό αγώνα Δάφνης-Ολυμπιακού στην Νέα Σμύρνη και αποφάσισα να θυμηθούμε τι ξένοι πέρασαν από τους κιτρινόμαυρους όσο αγωνίστηκαν στην Α1.

 

Το 1991-92 αγωνίζεται στην Δάφνη ένας μοναδικός σκόρερ.Μια κινητή πηγή ενέργειας που σκόραρε με κάθε τρόπο και ασταμάτητα.το όνομα αυτού Μέλβιν Τσίτουμ.Το 1992-93 η Δάφνη διαλέγει για ξένους έναν εξαιρετικό δίμετρο σκόρερ τον Ριτς Ρέλφορντ αλλά και τον πανύψηλο δις πρωταθλητή στο ΝΒΑ Μάικ Σμρεκ οι οποίοι κάνουν εξαιρετική χρονιά και βοηθούν την ομάδα να πετύχει άνετα τον στόχο της παραμονής. Η επόμενη σεζον βρίσκει στην αθηναική γειτονιά έναν τύπο που όσο μπάσκετ ήξερε άλλο τόσο θεόμουρλος ήταν.Ο κύριος με τα τσιρώτα Ντέρεκ Τσίβιους αφήνει το στίγμα του στο ελληνικό πρωτάθλημα για παραπάνω από έναν λόγους, κυρίως όμως για τους χίλιους και έναν τρόπους που είχε να σκοράρει.

Το 1999 στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του ο τεράστιος Φάνης αγωνίστηκε ο 1 σεζον πριν πρώτος σκόρερ στην α1 με την φανέλα του Απόλλωνα Πατρών ο Τόνι Ντόουσον.Το 1999-2000 η Δάφνη φέρνει στην Ελλάδα τον Ζέντον Χάμιλτον.Σέντερ με κορμί πιο πολύ πάουερ φόργουορντ έκανε καλή χρονιά που τον βοήθησε να βρει συμβόλαιο την επόμρνη στο ΝΒΑ! Την περίοδο 2000-2001 το μεγαλύτερο κατ εμέ όνομα που ήρθε στην ομάδα ήταν ο Μπλου Έντουαρτς.Γεννημένος σκόρερ-σουτέρ έρχεται αμέσως μετά την σεζόν που κάνει με τον Ολυμπιακό και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο μεγάλη παικτάρα είναι ακόμα και όταν δεν βρίσκεται σε επίπεδο κυπέλλου πρωταθλητριών. Μαζί του αγωνίζεται(εκείνος για δύο σεζόν)και ένα ιδιαίτερο τεσσάρι που στο δικό μου το μυαλό έμεινε λόγω του δυναμικού παιχνιδιού του αλλά και για εκείνο το παλιομοδίτικο αλλά αποτελεσματικό σουτάκι με ταμπλό που είχε,ο Μπακ Τζόνσον.Επίσης το 2001 ξεκινά αλλά δεν ολοκληρώνει ποτε την σεζόν στην Δάφνη ένας τρομερός Καναδός σκόρερ που ακούει στο όνομα Ρόουαν Μπάρεττ.

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα...να χαμογελάς για τους Δαφνιώτες που σίγουρα έχουν να θυμούνται όμορφες μπασκετικές εικόνες που δημιουργήθηκαν από το όραμα που είχε ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα,ο Κώστας Τζιβελέκας.

Σαν Σήμερα

13/05/1976

1976: Oι New Jersey Nets θα κερδίσουν τους Denver Nuggets με 112-106 και θα γίνουν έτσι οι τελευταίοι πρωταθλητές στην ιστορία του ΑΒΑ, αφού μετά έγινε η "ένωση".