Παρακαλώ περιμένετε...

Το κακο μονταζ, ο Βασιλης και οι ACDC

  • 17/10/2020 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ / EΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / Euroleague
    /
    BB TEAM

by Coach Carter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

by Coach Carter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο σημερινός αγώνας θύμισε κακομονταρισμένη ταινία που είχε όμως τα πάντα! Από τις οσκαρικές ερμηνείες των Martin και Hunter, τις jump scared moments (4 buzzer beaters), το θρυλικά cameo του Βασίλη κι ένα ονειρικό φινάλε (winning shot).
Το νεοτάξιδο "shot in the dark" των ACDC θα έντυνε υπέροχα το trailer και θα μας έδινε την ταινία της χρονιάς αν... οι ηθοποιοί δεν έμεναν, λόγω κούρασης, σε νερόβραστες ερμηνείες πασπαλισμένες με ατάκες τρέιλερ.

Δυστυχώς όμως, η διαβολοεβδομάδα και η κούραση παικτών και προπονητών μας οδήγησαν σε μια B movie, μασκαρεμένη με πολλά οπτικά εφέ (ευστοχία από τη γραμμή του τρίποντου, ενέργεια των δύο Αμερικανών centers και τις αρκετές ελεύθερες βολές). 


Πάμε στο μπλοκάκι μας...

✓✓✓✓ Ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε ακόμα ένα πετράδι στην κορόνα του βασιλιά της διοργάνωσης, ξεπερνώντας τον La Bomba Navaro στην λίστα των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα σουτ στη διοργάνωση. Συγχαρητήρια! 

✓✓✓ Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση (90% στα δίποντα) κι η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ ο Μάρτιν είναι σε αδιανόητα, για την εποχή, επίπεδα. Δεν θα μείνω στο προφανές, δηλαδή την προπόνηση που έκανε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά στην πνευματική ετοιμότητα που δείχνει κάθε φορά που μπαίνει στο παρκέ αποδεικνύοντας πως την προσήλωση στο πλάνο του προπονητή και την συγκέντρωση του στον αγώνα όταν βρίσκεται στον πάγκο.

✓✓ Ο Vezenkov είναι έτοιμος για το career break! Έχει χτίσει τρομερή αυτοπεποίθηση στο σουτ, διεκδικεί κάθε  rebound σε άμυνα κι επίθεση αλλά πρέπει να βελτιωθεί τόσο στην αμυντική όσο και στην ομαδική άμυνα. Τα πόδια του παραμένουν αργά και ο κορμός του χρειάζεται ενδυνάμωση ώστε να μπορεί να σπρώχνει εκτός ρακέτας τους αντίπαλους ψηλούς. Η επιστροφή του Charles σίγουρα θα περιορίσει τον χρόνο συμμετοχής του μιας και ο κόουτς Μπαρτζώκας αρέσκεται σε PF τανάλιες που μπορούν να καλύψουν τα κενά τόσο στην άμυνα σε περιφέρεια και ρακέτα.

✓✓ Ο κόουτς Μπαρτζώκας αφουγκραζόμενος την κούραση των Σλούκα, Ellis και Πρίντεζη επέλεξε να τους κρατήσει στον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο και να δώσει χρόνο συμμετοχής στους Σπανούλη, Vezenkov και Martin ανοίγοντας το rotation στους 10 παίκτες και περιμένοντας των Charles ώστε να σχεδιάσει τη μεγάλη απόδραση των 11. Είπαμε, η φετινή χρονιά προσφέρεται για εκπλήξεις.

✓✓ Η προσήλωση στις οδηγίες του προπονητή φάνηκε μετά από κάθε time out του Ολυμπιακού όπου όλες οι επιθέσεις των ερυθρολεύκων κατέληξαν σε καλάθι, με τις περισσότερες φορές να χτίζουν παράλληλα ένα μικρό σερί.

✓✓ Ο Jenkins είναι ένας από τους καλύτερους backcourt defender PG της ευρωλίγκας. Η σημερινή παρουσία του έδωσε στον προπονητή του Ολυμπιακού τη δυνατότητα να κρύψει τον Σπανούλη στην άμυνα μιας και σε κάθε κεντρικό P&R πάνω στο Βασίλη, ο Jenkins έκανε ένα power side step σταματώντας το drive του ball handler της Μακάμπι επιτρέποντας στον αρχηγό να ξαναβρεί τον παίκτη του.

❌❌❌ Η άμυνα του Ολυμπιακού στο ζωγραφιστό, ειδικά από τους δύο ψηλούς του, ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι κάτω του μέτριου. Τόσο ο Zizic με τα επιθετικά rebound όσο και ο Hunter χτύπησαν στην καρδιά της ρακέτας των Πειραιωτών κρατώντας την Μακάμπι κοντά στο σκορ.

❌❌ Ο Σλούκας, για την ώρα, αποτελεί την μόνη πηγή δημιουργίας, μέσω P&R, στην επίθεση του Ολυμπιακού. Όταν ο Κώστας δεν βρίσκεται στο παρκέ, η επίθεση δείχνει να κολλάει όταν δεν βγαίνει το σύστημα του προπονητή με μοναδική επιλογή διάσπασης της άμυνας το penetration του McKissik.


ΥΓ. Για τον Harisson τα είπαμε στο προηγούμενο άρθρο. Τα σουτ μπαίνουν και χάνονται, η συνολική παρουσία τους και σήμερα ήταν εξαιρετική.

ΥΓ2. Ο Κώστας Παπανικολάου είναι πρωταθλητής Ευρώπης, μέλος της εθνικής Ελλάδας και ένας από τους καλύτερους SF της διοργάνωσης. Επίσης είναι ψυχάρα και καταλαβαίνω τις αντιδράσεις του στον πάγκο που με κάθε τρόπο προσπαθεί να κερδίζει. Σαν προπονητής έχω κάνει τα ίδια και χειρότερα κι έχω μετανιώσει. Είναι πολύ λεπτή η γραμμή που διαχωρίζει την ασέβεια στο άθλημα από το πάθος και δεν θέλω να τον δω να την ξεπερνά, είναι άλλωστε ο επόμενος αρχηγός του Ολυμπιακού κι ενδεχομένως της Εθνικής ομάδας!

Papanikolaou

ΥΓ3. Η κόπωση στα πρόσωπα των δύο προπονητών ήταν πρωτόγνωρη. Μετά το τέλος του αγώνα είμαι σίγουρος πως το μόνο που ήθελαν ήταν να τα ηρεμήσουν, πίνοντας μια μπίρα και να μιλήσουν για οτιδήποτε άλλο εκτός από μπάσκετ. Τα ταξίδια στην εποχή του κορονοϊού είναι αρκετά κουραστικά και ψυχοφθόρα. Η αγορά ενός καφέ, μιας εφημερίδα ή ακόμα και η χρήση της τουαλέτας περιβάλλεται από άγχος και δυστυχώς μέσα στην χρονιά θα δούμε τις συνέπειες του στην ψυχολογία αθλητών και προπονητών.

Σαν Σήμερα

25/04/1950

1950: Ο Chuck Cooper γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικανός παίκτης που θα γίνει ποτέ draft από τους Boston Celtics στον δεύτερο γύρο. Παράλληλα οι New York Knicks θα υπογράψουν τον Nat "Sweetwater" Clifton, από τους Harlem Globetrotters και θα τον κάνουν έτσι τον πρώτο Αφροαμερικανό που θα παίξει ποτέ στο ΝΒΑ.