Παρακαλώ περιμένετε...

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  • 05/08/2019

Του Αντρέα Τσεμπερλίδη

Η σχέση των αδελφών Πέτροβιτς, είναι απο αυτές που δεν διέπονται μόνο απο τους δεσμούς αίματος αλλά περιέχουν και αγνή αδελφική αγάπη. Ο Αλεξάντερ αποτέλεσε το πρότυπο του Ντράζεν και είναι αυτός που σε ηλικία 5 ετών δώρισε την πρώτη μπάλα στον Βενιαμίν της οικογένειας. Όσο τα αδέρφια μεγάλωναν, γινόταν όλο και πιο φανερό ποιός ήταν αυτός που ο Θεός είχε προικίσει με το μεγαλύτερο ταλέντο.

 

Όταν ο Αζα έφυγε απο την Σιμπένκα με προορισμό την Τσιμπόνα, ο Ντράζεν ήταν ήδη ο ανατέλλων αστέρας του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ και γρήγορα ακολούθησε τον αδερφό του στην πρωτεύουσα της Κροατίας. Μαζί οδήγησαν την Τσιμπόνα στην χρυσή διετία 85-86 με τα δύο back to back Κύπελλα Πρωταθλητριών και το Κυπελλούχων του 1987. Μετά οι δρόμοι τους χώρισαν ξανά, με τον μεγάλο να πηγαίνει στην Ιταλία και την Σκαβολίνι και το καλοκαίρι του 88 που επέστρεψε στην Τσιμπόνα, ο μικρός έφτιαχνε βαλίτσες για την Μαδρίτη.

 

Τέθηκαν ξανά ο ένας εναντίον του άλλου στις διπλές αναμετρήσεις των ημιτελικών του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1989. Ο Ντράζεν δεν έδειξε κανένα έλεος στην Τσιμπόνα και τον αδερφό του. Τους εκτέλεσε με 38 πόντους στον πρώτο αγώνα του Ζάγκρεμπ και 47 στην ρεβάνς της Μαδρίτης. Ο Αλεξάντερ βρέθηκε αρκετές φορές απέναντι στον Ντράζεν που δεν ήταν πια ο πιτσιρικάς που τον θαύμαζε αλλά ο καλύτερος παίχτης της Ευρώπης και εξέθεσε σε πολλές περιπτώσεις τον μεγάλο αδελφό, ορισμένες μάλιστα και επιτηδευμένα προκλητικές. Ποιος ξέρει; Ίσως ο Αλεξάντερ να βλαστίμησε απο μέσα του εκείνη την ημέρα που χάρισε την πορτοκαλί μπάλα στο αδερφάκι του. Αν μπορούσε να δει με μία μαγική σφαίρα το χουνερι που θα του έκανε ο μικρός, ίσως να έκανε μια δεύτερη σκέψη...

Σαν Σήμερα

28/03/1944

1944: Γεννιέται ο Rick Barry. O μοναδικός παίκτης που έχει στο παλμαρέ του τίτλο πρώτου σκόρερ σε ΝΒΑ, ΑΒΑ αλλά και NCAA ενώ έχει κατακτησει και πρωταθλήματα τόσο στο ΝΒΑ όσο και το NCAA.