Παρακαλώ περιμένετε...

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ RAY ALLEN ΣΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

  • 20/07/2019

Μετάφραση από το πρωτότυπο : Γιώργος Καρόυλιας

"Θα παίξεις εναντίον των παιδικών σου ηρώων, του Michael Jordan και του Clyde Drexler. Θα παίξεις πλάι σε Hall of Famers: Kevin Garnett, Paul Pierce, LeBron James, Dwyane Wade. Κάποιες φορές θα φοβηθείς. Κάποιες φορές θα πιστέψεις ότι δεν είσαι ικανός. Αλλά θα συνεχίσεις να εμφανίζεσαι κάθε μέρα στο παρκέ και να δουλεύεις. Θα βάλεις πάνω από 26000 σουτ στην καριέρα σου. Σχεδόν έξι από τα δέκα δεν θα μπουν. Στο είπα ότι αυτό το άθλημα είναι πόρνη...

 

Μην ανησυχείς όμως. Ένας επιτυχημένος άνδρας είναι φτιαγμένος από 1000 αποτυχίες. Η στην περίπτωση σου 14000 χαμένα σουτ. Θα κερδίσεις πρωτάθλημα στη Βοστόνη. Θα κερδίσεις άλλο ένα στο Miami. Οι προσωπικότητες στις δύο αυτές ομάδες θα είναι διαφορετικές, αλλά και οι δύο ομάδες θα έχουν κάτι κοινό: συνήθειες. Βαρετές παλιές συνήθειες. Σε όλα τα αποδυτήρια που θα βρεθείς, όλοι θα λένε τα σωστά πράγματα. Όλοι λένε ότι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν ό,τι χρειαστεί για να κερδίσουν έναν τίτλο. Αλλά δεν είναι όμως μόνο τα λόγια. Είναι να δουλεύεις κάθε μέρα, όταν κανείς δεν βλέπει.

 

Όμως θέλω να καταλάβεις κάτι βαθύτερο. Δεν είναι τα πρωταθλήματα το θέμα. Ναι, θα υπάρξει το αίσθημα της δικαίωσης και της επιβεβαίωσης όταν θα σηκώνεις το τρόπαιο πάνω από το κεφάλι σου, ενθυμούμενος όλους αυτούς που είπαν ότι δεν θα κάνεις τίποτα στη ζωή σου. Αλλά αν θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σου, αυτό που θα διαπιστώσεις είναι ότι αφότου πάρεις τον πρώτο τίτλο, ο ενθουσιασμός και η ανάγκη για επιβεβαίωση θα μειωθούν... Αλήθεια το εννοώ μέσα από την καρδιά μου. Η ζωή έχει να κάνει με το ταξίδι, όχι με τον προορισμό. Κι αυτό το ταξίδι θα σε αλλάξει ως άνθρωπο"

 

 

(Ray Allen, Γράμμα προς τον Νεότερο Εαυτό μου, The Player's Tribune).

 

Σαν Σήμερα

25/04/1950

1950: Ο Chuck Cooper γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικανός παίκτης που θα γίνει ποτέ draft από τους Boston Celtics στον δεύτερο γύρο. Παράλληλα οι New York Knicks θα υπογράψουν τον Nat "Sweetwater" Clifton, από τους Harlem Globetrotters και θα τον κάνουν έτσι τον πρώτο Αφροαμερικανό που θα παίξει ποτέ στο ΝΒΑ.