Παρακαλώ περιμένετε...

Το αρνητικο φαινομενο που λεγεται Armani Milano

  • 26/02/2018

Του Νίκου Φετοκάκη

Του Νίκου Φετοκάκη

 

Ένας από τους πιο ταλαίπωρους χρηματοδότες ομάδων είναι ο Τζόρτζιο Αρμάνι. Όχι ότι θα χρειαστεί κάποια οικονομική βοήθεια ή έρανο αφού οι δουλειές του μια χαρά πάνε. Αλλά στον τομέα ομάδα μπάσκετ σίγουρα τα πράγματα δεν του πηγαίνουν όπως τα περίμενε. Ουσιαστικά ανέλαβε χρηματοδότης της μπασκετικής ομάδας της πριγκίπισσας του Βορρά της Ιταλίας το 2004 ρίχνοντας κάθε χρόνο άπειρες λιρέττες σε ένα πηγάδι δίχως πάτο . Εντάξει , την Ιταλική λίγκα την κερδίζει αρκετά συχνά αλλά δεν νομίζω πως αυτό είναι το ζητούμενο αφού στην Ευρώπη πνίγεται κάθε χρόνο σε μια κουταλιά νερό.
 

Λογικό θα πει κάποιος, αφού οι επιλογες προπονητών που έκανε ο ψαρομάλλης μπον βιβέρ κάθε χρόνο ήταν από το κακό στο χειρότερο. Γιατί όταν πάς από τον Σκαριόλο στον Μπάνκι και από τον Μπάνκι στον Σπάχια, δείχνει πως οι σύμβουλοί σου είναι ..για κλωτσιές. Τι και αν παράλληλα στην Αρμάνι έπαιξαν...παικταράδες; Λάγκφορντ , Μέλλι , Τζεντίλε , Σάντερς , Χάκετ , Καλνιέντις , Τζέρελς αλλά και οι δικοί μας Μπουρούσης και Φώτσης, έκαναν μια τρύπα στο νερό αφου τις πιο πολλές φορές η ομάδα δεν κατάφερε να περάσει ουτε τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας...
 

Αλλά και φέτος όμως τι ; Τι και αν ήρθε ο σοβαρός Πιανιτζιάνι; Τι και αν η ομάδα στελαχώθηκε από παικταράδες ; Γκάουντλοκ , Θίοντορ , Κουζμίνσκας , Μίτσοφ , Μπέρτανς αλλά και ο ..τίμιος Πάσκολο δημιουργούν ένα εντυπωσιακό ρόστερ το οποίο όμως και φέτος πάτωσε στην Ευρωλίγκα και αποκλείστηκε εμφατικά από το κύπελλο Ιταλίας..
 

Τι μπορεί να συμβαίνει λοιπόν ; Πιθανόν κάποιο φάντασμα υπάρχει πάνω από την πόλη ; Κάποια κατάρα να μην δει ευρωπαική διάκριση ο συμπαθής Τζόρτζιο ;
 

Για να σοβαρευτούμε...είναι άλλη μια ομάδα που μπαίνει στο μεγάλο γκρουπ από τις πύλες του ανεξήγητου του παγκόσμιου μπάσκετ.

Σαν Σήμερα

29/03/1945

1945: Γεννιέται ο Walt Frazier. O επονωμαζόμενος και Clyde the Glyde. Ένας από τους καλύτερους guard όλων των εποχών, που οδήγησε τους Knicks στα δύο μοναδικά μέχρι σήμερα πρωταθλήματά τους στις αρχες της δεκαετίας του 70'.