Παρακαλώ περιμένετε...

Το «απολυτο» ψυχολογικο εγχειριδιο των αθλητων για την διαχειριση του lockdown

  • 12/11/2020 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Σε μικρό χρονικό διάστημα όλη η αθλητική κοινότητα καλείται να διαχειριστεί ξανά τη μείωση ή ακόμη και τη διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων στον ερασιτεχνικό και στον παιδικό – εφηβικό αθλητισμό.

Κάτι τέτοιο είναι ξεκάθαρο ότι δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων στα παιδιά και στους έφηβους αθλητές καθώς, βγαίνουν εκτός προπονητικών και αγωνιστικών στόχων ενώ ταυτόχρονα χάνουν το κίνητρο και το ενδιαφέρον τους αφού η αγωνιστική διαδικασία είναι αβέβαιη.

Για τους λόγους αυτούς, το «TheBasketbook.gr» ήρθε σε επικοινωνία με την διακεκριμένη αθλητική ψυχολόγο και συνεργάτιδα της εθνικής ομάδας στίβου, Φρόσω Πατσού, προκειμένου να μας δώσει τα «φώτα» της αλλά και τις πολύτιμες συμβουλές της.

Διαβάστε ΕΔΩ τις πρακτικές που οφείλουν να ακολουθήσουν οι αθλητές

Σαν Σήμερα

02/10/1936

1936: Γεννιέται ο Dick Barnett, ένας guard ο οποίος έπαιξε για 14 χρόνια στο ΝΒΑ, και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα με τους NY Knicks. Η φανέλα με το νούμερο 12 είναι στην οροφή του Madison Square Garden προς τιμήν του.

1953: Γεννιέται ο Tom Boswell. Ένας ψηλός με όχι ιδιαίτερη καριέρα στο ΝΒΑ, ο οποίος όμως αποτέλεσε βασικό γρανάζι της Καντού για το double του 1981.