Παρακαλώ περιμένετε...

Τελικα το Villanova δεν ειναι μονο σαπουνι

  • 03/04/2018 -
    HALL OF FAME / ΝΒΑ και κόσμος
    /
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΣ

Του Νίκου Φετοκάκη 

Από τα ξενύχτια που άξιζαν. Έξω χαράζει Μεγάλη Τρίτη όμως η μπασκετάρα μπασκετάρα! Τελικός ΝCAA και πανάξια πρωταθλήτρια η ομάδα του Villanova. Από τις σπάνιες φορές που το φαβορί κερδίζει και μάλιστα άνετα ημιτελικό και τελικό σε ένα τόσο σκληρό τριήμερο όταν μάλιστα μιλάμε για παιδιά γύρω στα 20.

Η έκπληξη ήρθε στον MVP! O απίθανος Nτιβιτσένζο θα το πάρει σπίτι του χωρίς καμία διαπραγμάτευση. Ρεκόρ καριέρας με 31 πόντους και μάλιστα σε τελικό. Με ένα πρώτο ημίχρονο βγαλμένο από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ αποδεικνύοντας πως και οι λευκοί μπορούν να πηδήξουν! Τι και αν δεν ήταν πενταδάτος, τι και αν το σουλούπι του δεν σε προιδεάζει. Σκασίλα του! Καθάρισε τον τελικό και έδωσε στον προπονηταρά Τζέι Ράιτ το δεύτερο δικό του τρόπαιο.

Από την άλλη το Μίτσιγκαν πάλεψε όμως το πράγμα ήταν πάνω από τις δυνατότητές τους. Όσο έβαζε ο πιθανός νέος Ντιρκ, ο κύριος Βάγκνερ, κάτι γινόταν. Όταν όμως εκνευρίστηκε και βγήκε εκτός ρυθμού η ομάδα του κατέρρευσε. Πήρε την σκυτάλη ο Αμπντούλ Ραχμάν αλλά ήταν πολύ αργα.

Τελικό σκόρ 79-62. Τελικός που μπορεί να μην είχεbuzzer beater, μπορεί να μην είχε σασπένς είχε όμως ονόματα που θα τα μνημονεύσουμε στο μέλλον. Μπρίτζες, Μπράνσον, Ντιβιτσάντζο αλλά και ο αθληταράς ψηλός Σπέλμαν για τους νικητές, Ραχμάν και Βάγκνερ για τους ηττημένους είναι βέβαιο θα τους δούμε στο ΝΒΑ... Άλλοι θα έρθουν κατά δω μεριά και μπορεί να τους δούμε και στη χώρα μας.

Για το θέαμα στις κερκίδες ας μην κάνουμε λόγο γιατί θα μελαγχολήσουμε όλοι. Κοντά 60000 άνθρωποι για να δούν κολλεγιακό μπάσκετ. Χωρίς να παίζει ομάδα της περιοχής. Χρώματα,πάθος,συγκίνηση.

It's March madness babe...

 
 
 
 
 

Σαν Σήμερα

19/04/1965

1965: Για πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ 5 παίκτες από μία ομάδα σκοράρουν πάνω από 20 πόντους ο καθένας. Αυτό συνέβη στην νίκη των Celtics επί των Lakers , ενώ για να ξανασυμβεί περάσαν 27 ολόκληρα χρόνια μέχρι τους τελικούς του 1982, όταν και ξαναέγινε με συμμετέχοντες τις ίδιες ακριβώς ομάδες.