Παρακαλώ περιμένετε...

To συναισθηματικο «δεσιμο» Σφαιροπουλου - Ισραηλ

  • 19/11/2020 -
    Euroleague
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα

Ο προπονητής της Μακάμπι, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μιλώντας στο κανάλι της Euroleague έκανε ειδική αναφορά στην αγάπη που έχει λάβει από τον κόσμο της ομάδας αλλά και το συναισθηματικό του δέσιμο με τους φιλάθλους.

Ειδικότερα, τόνισε ότι: «Από το πρώτο ματς μου στην ομάδα, οι φίλαθλοι άρχιζαν να φωνάζουν το όνομά μου. Η υποστήριξή τους είναι κομβική για την επιστροφή μας στην δράση .Ήξερα ότι δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα, αλλά δεν περίμενα κάτι τέτοιο.

Σε πολλά τάιμ άουτ, οι παίκτες δεν μπορούσαν να με ακούσουν! Σκεφτείτε τί γίνεται κατά την διάρκεια του αγώνα!

Όταν έχεις μία τόσο ισχυρή διοίκηση, όταν έχεις και μία καλή ομάδα, χρειάζεσαι και τους φιλάθλους. Με αυτά τα τρία στοιχεία, μπορείς να δημιουργήσει κάτι τρομερό. Δέχομαι πολλά μηνύματα, ο κόσμος μού μιλάει στον δρόμο και βγάζει φωτογραφίες. Τους αρέσει να μιλάμε για την ομάδα και την αγάπη μας για το μπάσκετ.

Όλα είναι πιο εύκολα, γιατί ο κόσμος είναι φιλικός, ανοιχτός και μιλάει αγγλικά. Σε κάνουν να νιώσεις σαν τη χώρα σου. Το Ισραήλ είναι μία όμορφη χώρα και την νιώθω δεύτερη πατρίδα μου».

Σαν Σήμερα

19/04/1965

1965: Για πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ 5 παίκτες από μία ομάδα σκοράρουν πάνω από 20 πόντους ο καθένας. Αυτό συνέβη στην νίκη των Celtics επί των Lakers , ενώ για να ξανασυμβεί περάσαν 27 ολόκληρα χρόνια μέχρι τους τελικούς του 1982, όταν και ξαναέγινε με συμμετέχοντες τις ίδιες ακριβώς ομάδες.