Παρακαλώ περιμένετε...

Στο επικεντρο η νεα μπασκετικη συνηθεια του «Basketbook»

  • 18/09/2020 -
    Ελληνικό πρωτάθλημα - Έλληνες
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Η νέα τάξη πραγμάτων στη ζωή μας και σε όλα τα φάσματα της ανθρώπινης δραστηριότητας επιβάλλει ευελιξία, φαντασία, δημιουργικότητα και συνεχή επαγρύπνηση.

Αυτά είναι λοιπόν τα υλικά της υπάρχουσας εδώ και λίγα χρόνια χρόνια ιστοσελίδας «The Basketbook». Η πανδημία του κορωνοϊού έδωσε μεγαλύτερη προβολή στην εν λόγω προσπάθεια, που εξελίχθηκε και γέννησε τις εκπομπές υπό το πρίσμα του «Restart Basketball».

Όπως υποδηλώνουν και τα ονόματα των δύο αυτών εγχειρημάτων, η ουσία και η θεματολογία τους κινείται γύρω από το μπάσκετ και τις 4 γραμμές. Πριν από περίπου τρία χρόνια, ο Ζώης Βουλαλάς και ο Χάρης Γλάρος ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια από την αγνή τους αγάπη για το άθλημα. Στη συνέχεια, το νέο αυτό «βιβλίο του μπάσκετ» μεγάλωσε περισσότερο τόσο στη συνείδηση του κόσμου, όσο και στους συντελεστές του.

Ειδικότερα, στην ομάδα προστέθηκαν αξιόλογοι αρθρογράφοι που με τις αναφορές τους,τα γραπτά τους και την γνώση τους για το άθλημα κρατούν συντροφιά όλους τους μπασκετόφιλους. Πρόκειται για τους Χρήστο Μαργέλη, Βασίλη Σκουντή, Γιώργο Καρούλια και Αντρέα Τσεμπερλίδη, ενώ σε εξέλιξη είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση του ρόστερ!

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη βδομάδα, το «Basketbook» είχε την τιμητική του. Φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 και την εκπομπή «Sportnews» με τον Σταύρο Κουράκο, ένας εκ των βασικών συντελεστών του «Basketbook, ο κ. Χρήστος Μαργέλης, όπου ανέλυσε διεξοδικά τους σκοπούς, τα όνειρα και την αγάπη του κόσμου για την νέα αυτή διαδικτυακή συνήθεια.

Παρακολουθείστε ΕΔΩ την εκπομπή

 

 

Σαν Σήμερα

17/06/1976

1959: Γεννιέται ο "Μάτζικ" του ελληνικού μπάσκετ, Νικος Σταυρόπουλος, που τον είδαμε να αγωνίζεται κυρίως με την φανέλα του ΠΑΟΚ.