Παρακαλώ περιμένετε...

Στις πυλες του ανεξηγητου

  • 10/02/2018 -
    EΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / Euroleague
    /
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΣ

Τίτλος εξαιρετικά αφιερωμένος στον φετινό μπασκετικό Ολυμπιακό!

Του Νίκου Φετοκάκη
 

Τίτλος εξαιρετικά αφιερωμένος στον φετινό μπασκετικό Ολυμπιακό! Ποιός άλλωστε μπορεί να εξηγήσει το πως μια ομάδα χάνει με 30 στη Μπασκόνια, καπάκι ρίχνει 30 στην Μακάμπι, εν συνεχεία ξανατρώει 30 από την Χίμκι, λίγο μετά σαρώνει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ και χθες κάνει την νίκη της χρονιάς μέσα στην Μαδρίτη επί της, κατ´ εμέ, πρώτης υποψήφιας για στέψη φέτος ;

Για να νικήσεις την Ρεάλ στην Ισπανία πρέπει κανονικά να σου βγούν όλα. Δεδομένα να της κόψεις τον ρυθμό να της λιγοστέψεις τις επιθέσεις και παράλληλα να ...βάλεις και μπροστά.

Αν πριν από την έναρξη σου έλεγε κάποιος πως οι ερυθρόλευκοι θα νικούσαν έχοντας στην αξιολόγηση με -5 και άποντο τον Σπανούλη και με τον μπασκετικό διάβολο Ντόνσιτς να σταματά στους 27 πόντους, σίγουρα θα τον έστελνες να τον ...διαβάσει ιερέας! Κι όμως ο Σφαιρό μαεστρικά έλεγξε τον ρυθμό σκόραρε πολύ στο πρώτο ημίχρονο και πήρε απίστευτη βοήθεια από γύρω γύρω παίκτες όπως ο Γουίλτζερ που day by day δένει και πιο πολύ με το σύνολο ή ο Στρέλνιεκς που ξαναγύρισε στις ματσάρες.

Παράλληλα είχε τον Τόμπσον στο ποιοτικότερο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό, χωρίς να σκοράρει ιδιαίτερα. Αυτοί με πυλώνα φυσκά τον συγκλονιστικό Πρι με 21 πόντους και μόλις δύο χαμένα σουτ, έριξαν στο καναβάτσο την Ρεάλ που πλέον τρέχει και δεν φτάνει για το πλεονέκτημα κυνηγώντας κυρίως την άλλη ελληνική ομάδα , τον Παναθηναικό !

Κατά καιρούς ο κόουτς Σφαιρόπουλος έχει δικαιολογήσει ήττες με διάφορους τρόπους! Πότε με βολές για την διαιτησία και πότε ρίχνοντας βάρος στους πολλους τραυματισμούς. Η αλήθεια νομίζω είναι κάπου στην μέση αφού σίγουρα και ο ίδιος έχει κάνει λάθη αλλά είναι πολύ δύσκολο να φτιάχνεις ομάδα που θα βρεί ρυθμό χάνοντας έναν παίκτη την εβδομάδα!

Λαμβάνοντας όμως υπόψιν πως του Ολυμπιακού το μπάτζετ είναι στην κάτω 8άδα της Ευρωλίγκας σίγουρα αποτελεί επίτευγμα το γεγονός οτί χθες μάλλον εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στα play οff της διοργάνωσης.

Σαν Σήμερα

24/04/1963

1963: Ο Bob Cousy δίνει το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα των Celtics, στην νίκη της ομάδας του επί των Lakers με 112-109, που έδωσε το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα στους Κέλτες.  Ωστόσο αυτό δεν ήταν το τελευταιο του παιχνίδ γενικά καθώς αγωίστηκε για 7 παιχνίδια ως παίκτης προπονητής με την φανέλα των Cincinatti Royals την σεζόν 1969-70.