Παρακαλώ περιμένετε...

Σταδιακη επιστροφη της Καρδιτσας στις προπονησεις

  • 01/03/2021 -
    A2
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Και η ομάδα της Καρδίτσας ξεκίνησε τις διαδικασίες επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους, στο πλαίσιο της άρσης των περιορισμών για προπονήσεις στις ομάδες της Α2 ανδρών.

Τα μέλη της ανδρικής ομάδας υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό τεστ Covid 19 και βγήκαν αρνητικά.

Παράλληλα, ο σύλλογος «ευελπιστεί πως σύντομα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες αλλά και ανακοινώσεις, σε ότι αφορά τον χρόνο και τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες αναγκαστικής αγωνιστικής απραξίας και μετά τη σχετική κρατική άδεια, η ανδρική ομάδα του ΘΕΟΝΗ Α.Σ.Καρδίτσας ξεκίνησε τις διαδικασίες επιστροφής στη δράση.Συγκεκριμένα, για τις ομάδες μπάσκετ της Α2 Εθνικής Ανδρών επιτρέπονται πλέον οι προπονήσεις, με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, με πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με την υποχρεωτική διενέργεια εβδομαδιαίων διαγνωστικών τεστ.Ήδη σήμερα, όλα τα μέλη της ανδρικής ομάδας, αθλητές, προπονητές και υποστηρικτική ομάδα, υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό τεστ Covid 19 στο κέντρο Euromedica της πόλης μας.

Όλα τα τεστ βρέθηκαν αρνητικά και έτσι, η ομάδα μπορεί να περάσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες στο επόμενο στάδιο, που είναι η επιστροφή στις προπονήσεις. Ο ΘΕΟΝΗ Α.Σ.Καρδίτσας, σε όλο το διάστημα της αναγκαστικής διακοπής του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής, εξέφρασε σε κάθε τόνο τη διάθεση για την επανέναρξη και την ολοκλήρωση της σεζόν. Το πρώτο βήμα έγινε, με την επιστροφή στο γήπεδο για προπονήσεις, όμως ακόμη δεν υπάρχουν ασφαλή δεδομένα για το αν, το πότε και με ποιό τρόπο θα επανεκκινήσει το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.

Αυτή τη στιγμή, εκείνο που προέχει για τους ανθρώπους του ΘΕΟΝΗ Α.Σ.Καρδίτσας, είναι η διαφύλαξη της υγείας όλων των μελών της ομάδας με αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων, αλλά και η ομαλή επάνοδος των αθλητών σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά την πολύμηνη απραξία, μέσα από το καθημερινό προπονητικό πρόγραμμα που ήδη έχει εκπονηθεί από το τεχνικό τιμ της ομάδας.

Από κει και πέρα, η διοίκηση του ΘΕΟΝΗ Α.Σ.Καρδίτσας παρακολουθεί τις εξελίξεις, ευελπιστώντας πως σύντομα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες αλλά και ανακοινώσεις, σε ότι αφορά τον χρόνο και τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής. Θυμίζουμε, πως στις 31 Οκτωβρίου 2020, έγινε η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 που ήταν και η τελευταία πριν την καθολική απαγόρευση, με την ομάδα μας να έχει δώσει τέσσερις αγώνες – όλους εκτός έδρας- με ρεκόρ 3 νίκες και 1 ήττα.

Σημαντικό στοιχείο επίσης, είναι το γεγονός ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας από τον κυκλώνα «Ιανός» έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους και η αθλητική εγκατάσταση είναι λειτουργική για να υποδεχθεί τις καθημερινές προπονήσεις.

Σαν Σήμερα

23/07/1957

1957: Γεννιέται ο Νίκος Γκάλης, ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών. Είναι η σημαντικότερη μορφή στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα και ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής.