Παρακαλώ περιμένετε...

ΣΕΠΚ: Αναγκαια η επανεκκινηση στο ερασιτεχνικο μπασκετ

  • 29/04/2021 -
    ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα

Ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητά την άμεση επιστροφή στα γήπεδα, εξέδωσε ο ΣΕΠΚ στο πλαίσιο της σταδιακής προσαρμογής και επιστροφής στην κανονικότητα.

Αναλυτικά:

Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι, όπως κι όλος ο υπόλοιπος κόσμος, με έναν κοινό “εχθρό” που απειλούσε και απειλεί την υγεία, τη ζωή, την εργασία, την καθημερινότητα, τις συνήθειες μας, αυτό που έως τότε θεωρούσαμε κανονικό, ρουτίνα, δεδομένο και αναμφισβήτητο. 

Μέσα στην αναγκαιότητα προφύλαξης και προστασίας όλων έπρεπε και πρέπει να υπακούσουμε και να συμμορφωθούμε σε νέους κανόνες και περιορισμούς και να στερηθούμε πολλά από όσα θεωρούσαμε δεδομένα, αναγκαία, μέρος της ζωής μας όπως είναι ο αθλητισμός και όλες οι δραστηριότητες που συνδέονται με αυτόν.

Μετά από ένα χρόνο, αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει μία σταδιακή προσαρμογή και επάνοδος σε ό,τι έχουμε στερηθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα, θα πρέπει σε αυτήν την επιστροφή να ενταχθεί και το μπάσκετ και γενικότερα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, ο οποίος έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα.

Ο ΣΕΠΚ, όπως έχει ήδη επισημάνει σε έγγραφα και ανακοινώσεις του, θεωρεί αναγκαία την επανεκκίνηση των προπονήσεων και αθλητικών δραστηριοτήτων στο ερασιτεχνικό μπάσκετ και επισημαίνει ότι θα έπρεπε ήδη να έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο επανέναρξης όλων των σχετικών δραστηριοτήτων, ώστε με την τήρηση ειδικών μέτρων προστασίας και θεσμοθετημένων κανόνων, να μπορεί να επανέλθει ο κόσμος του ερασιτεχνικού μπάσκετ στα γήπεδα και στις προπονήσεις.

Έως σήμερα δεν έχει υπάρξει, παρά τις συνεχείς οχλήσεις όλων των φορέων αθλητών, προπονητών, σωματείων, ένα πρόγραμμα επανένταξης στην αθλητική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα αυτό που θα μπορούσε να γίνει οργανωμένα, με επιτήρηση και μέσα σε οριοθετημένο πλαίσιο, να γίνεται αυθαίρετα και αυτόβουλα κυρίως από αθλητές, σε συνθήκες μη τήρησης απαραίτητων μέτρων και χωρίς κανέναν έλεγχο αφού πλέον όλοι αισθάνονται την ανάγκη να βρεθούν σε αθλητικό χώρο και το πράττουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό σε όποιο αθλητικό χώρο υπάρχει διαθέσιμος.

Είναι ώρα η Πολιτεία να επανέλθει με περισσότερη προσοχή στα επαναλαμβανόμενα αιτήματα των αθλητικών φορέων για την επανέναρξη του μπάσκετ με εξειδικευμένο πρόγραμμα τήρησης μέτρων προστασίας και να επιτρέψει την επάνοδο στους αθλητικούς χώρους με όλους τους αναγκαίους κανόνες προφύλαξης».

Σαν Σήμερα

02/10/1936

1936: Γεννιέται ο Dick Barnett, ένας guard ο οποίος έπαιξε για 14 χρόνια στο ΝΒΑ, και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα με τους NY Knicks. Η φανέλα με το νούμερο 12 είναι στην οροφή του Madison Square Garden προς τιμήν του.

1953: Γεννιέται ο Tom Boswell. Ένας ψηλός με όχι ιδιαίτερη καριέρα στο ΝΒΑ, ο οποίος όμως αποτέλεσε βασικό γρανάζι της Καντού για το double του 1981.