Παρακαλώ περιμένετε...

Π. Ανδρουτσοπουλος (εργοφυσιολογος): Αυτα πρεπει να κανουν οι αθλητες πριν την επανενταξη

  • 03/12/2020 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα

Ενδιαφέρουσες απόψεις για την δύσκολη επικαιρότητα των αθλητών λόγω της αποχής από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις λόγω του κορωνοϊού αλλά και τα μοντέλα που πρέπει να υιοθετήσουν οι ομάδες αναφορικά με τον προγραμματισμό τους σε θέματα οργάνωσης και φυσικής κατάστασης, ανέπτυξε διεξοδικά ο χθεσινός καλεσμένος της εκπομπής «Restart Basketball» κ. Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος, εργοφυσιολόγος και γυμναστής, μέλος του προπονητικού staff της Εθνικής Παίδων.

Στην εν λόγω εκπομπή χρέη συντονιστή εκτελούσε ο κ. Χρ. Μαργέλης και στον σχολιασμό των θεμάτων συμμετείχαν οι Θανάσης Κασαπίδης, Αργύρης Παγαρτάνης και Σπύρος Κόγκας.

Ο κ. Ανδρουτσόπουλος ως οπαδός της άποψης «οργανωμένη δουλειά» επισήμανε ότι χρειάζεται συστηματική οργάνωση στο οτιδήποτε κάνουν ομάδες και παίκτες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι τεχνικοί διευθυντές όλων των ομάδων είναι να οργανώσουν αυτό που έχουν. Στη συνέχεια να αποκτήσουν τεχνογνωσία, μετά να αντιμετωπίσουν τα πράγματα με ρεαλισμό και όχι με παρωπίδες, να γίνει κατανοητός ο ρόλος των ανθρώπων που απαρτίζουν ένα οργανισμό και τέλος να αγαπάμε αυτό που κάνουμε».

Αναφορικά με το επίμαχο θέμα της επικαιρότητας και την αποχή των αθλητών από τις προπονήσεις, ο γνωστός εργοφυσιολόγος τόνισε ότι: «Η συστηματική ατομική προπόνηση κατά τη διάρκεια αυτού του lockdown είναι καλή και σε κρατά σε ένα σεβαστό επίπεδο. Στη συνέχεια, όμως ο καθένας πρέπει να ακολουθήσει ατομικά προγράμματα γυμναστικής για να μπει σταδιακά στο γήπεδο και σε ένα ομαδικό status quo. Είναι σημαντικό αυτή την περίοδο οι αθλητές να φορτίζουν την οστική τους πυκνότητα, έτσι ώστε να πιο προετοιμασμένοι οι αθλητές στην περίοδο επανένταξης».

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την εκπομπή

Σαν Σήμερα

27/04/1950

1950: Ο Red Auerbach αναλαμβάνει προπονητής στους Boston Celtics. Μερικά χρόνια και 9 πρωταθλήματα αργότερα θα αποσυρθεί απο την προπονητική για να αναλάβει GM της ομάδας των Κελτών.