Παρακαλώ περιμένετε...

Πιθανη η «φουσκα» στα παραθυρα της FIBA

  • 18/09/2020 -
    EΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα

 

Το παράδειγμα του ΝΒΑ και της "φούσκας" του Ορλάντο αποφάσισε να υιοθετήσει η FIBA σε ό,τι αφορά στους αγώνες των προκριματικών για τις διεθνείς διοργανώσεις της. Η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου πως τα παιχνίδια των δύο επόμενων παραθύρων (Νοέμβριος 2020, Φεβρουάριος 2021) δεν θα γίνουν βάσει του προγράμματος που είχε ανακοινωθεί από πέρσι, αλλά σε "φούσκες" που θα αποφασιστούν το προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα, η FIBA ενημέρωσε πως:

1) όλοι οι αγώνες των δύο παραθύρων θα διεξαχθούν σε "φούσκες" (αντί για εντός και εκτός έδρας αγώνες), έπειτα από συμφωνία που θα υπάρξει με τους εκάστοτε οικοδεσπότες και σε απόλυτη συνεργασία με τις τοπικές υγειονομικές και πολιτικές αρχές, αλλά και τα πρωτόκολλά της.

2) κάθε "φούσκα" θα περιλαμβάνει τέσσερις ή οκτώ ομάδες (σε ένα ή δύο προκριματικά γκρουπ), με τον οικοδεσπότη να ανακοινώνεται το προσεχές διάστημα.

Σαν Σήμερα

14/06/1987

1987: Η Ελλάδα σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ στέφεται για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας στον τελικό την Σοβιετική Ένωση με 103-101.