Παρακαλώ περιμένετε...

Περι Ευρωλιγκας και Εθνικων

  • 23/02/2018

Του Βαγγέλη Αλεξανδρή

Του Βαγγέλη Αλεξανδρή

Έχω τοποθετηθεί απο την στιγμή που έγινε γνωστή στο κοινό.. η διαμάχη μεταξύ Euroleague και FIBA πολλά χρόνια πρίν.. στην αρχή παρά τις διαφωνίες που παρουσιάστηκαν... η συνεργασία σε ότι αφορά τους αγώνες των εθνικών ομάδων υπήρξε, όπως και αμοιβαίες υποχωρήσεις..

Ο Μπερτομέου απο την στιγμή που υπέγραψε με τις περισσότερες... αν όχι όλες... μεγάλες οικονομικά και αγωνιστικά ομάδες της Ευρώπης.. ένιωσε αρκετά δυνατός να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Ο νέος τρόπος διεξαγωγής της Euroleague, τα γεμάτα γήπεδα και τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης του έδωσαν μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη. Είχα πεί πριν απο καιρό και το επαναλαμβάνω τώρα ότι απο την κόντρα αυτή θα βγεί νικητής.. υποβαθμίζοντας όμως σε μεγάλο βαθμό την σημασία των αγώνων των εθνικών ομάδων.

Αυτή η στιγμή δυστυχώς έφτασε... σήμερα έχει ταυτόχρονη τέλεση αγώνων Euroleague και προκριματικά Εθνικών ομάδων. Και αυτό μόνο κακό κάνει στο μπάσκετ. Το υποβαθμίζει και το διχάζει. Για εμάς που το αγαπάμε και το υπηρετούμε πολλά χρόνια δεν μας αρέσει αυτός ο διαχωρισμός. Θα θέλαμε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τους αγώνες με την παρουσία όλων των παικτών. Σε τέτοιες διαμάχες πρέπει να υπάρχει συνενόηση αλλά και κατανόηση. Γιατί δεν μας αρέσει να βλέπουμε ομάδες με μόνο Αμερικανούς παίκτες και εθνικές ομάδες χωρίς τα αστέρια τους!! Εγώ Θα παρακολουθήσω τον αγώνα της Εθνικής ομάδας και αργότερα θα σας καταθέσω τις σκέψεις και τις απόψεις.

 
 

Σαν Σήμερα

17/05/1988

1988: Ο John Stockton θα ισοφαρήσει το ρεκόρ ασίστ σε playoff μοιράζοντας 24 στην ήττα της ομάδας του από τους Lakers με 111-109.