Παρακαλώ περιμένετε...

Περι ... «κουρελιων» και παραμονης.

  • 04/03/2018 -
    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ / A1 Basket League
    /
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΣ

Του Νίκου Φετοκάκη

Του Νίκου Φετοκάκη

 

Η χθεσινή αγωνιστικη του πρωταθλήματος της Α1 μας έδωσε να καταλάβουμε πως οι δύο ομάδες που είναι στο βυθό της βαθμολογίας, έχουν ακόμα σφυγμό. Τα «κουρέλια» λοιπόν τραγουδούν ακόμα. Η συζήτηση ασφαλώς γίνεται για τον Πανιώνιο και τα Τρίκαλα.. ο μέν πρώτος νίκησε τον Κόροιβο καλύπτοντας και την διαφορά ήττας του στον πρώτο αγώνα, τα δε Τρίκαλα χτύπησαν στα ίσια τον αγώνα στην Πυλαία δείχνοντας πως όσο αντέχει ο κόουτς να κρατάει τις ισορροπίες και να δίνει κίνητρο στους Αμερικάνους που πάνε και έρχονται θα είναι δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος. Πάμε να δούμε τι είδαμε χθες από τους δύο αυτούς και να προσεγγίσουμε τα από εδώ και πέρα δεδομένα.

Ο Πανιώνιος έδειξε πως βρήκε τον ηγέτη που έψαχνε τόσο καιρό στο πρόσωπο του Μπρέιζελτον. Τρομερός σκόρερ με εμπειρία, που δεν φοβάται να πάρει την ευθύνη όταν η μπάλα καίει. Αλλάζει επίπεδο την ομάδα του Ζιάγκου που πλέον είναι απόλυτα ανταγωνιστική .

Τα δε Τρίκαλα έφεραν δύο νέους Αμερικανούς, έριξαν πολύ τον ρυθμό χθες κρατώντας τον πολύ ταλαντούχο επιθετικά ΠΑΟΚ στους 58 πόντους και ειναι δεδομένο πως επιθετικά θα ζήσουν και θα πεθάνουν με τις ορέξεις του πολύ καλου παίκτη Τέιμς.

Ο Κόροιβος που μαζί με τον ΓΣΛ Φάρος είναι οι δύο ομάδες που ουσιαστικά κυνηγούν Πανιώνιος και Τρίκαλα, έχει αντικειμενικά πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Τα 4 επόμενα μάτς υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν ακουμπιώνται . Τα πιο... προσβάσιμα ματς για νίκη είναι με Γυμναστικό και Τρίκαλα εντος . Αν τα πάρει θα φτάσει τις 8 νίκες ένας αριθμός που ο κόουτς Καλαμπάκος χθες είπε πως ..εύχεται να αρκεί.

Αντίστοιχα ο ΓΣΛ που αυτή την στιγμή έχει μια νίκη λιγότερη από τον Κόροιβο έχει τα δύο επόμενα κομβικότατα ματς αφού παίζει με Τρίκαλα εκτός και Άρη εντός. Επίσης λίγο μετά έχει άλλο ένα ζευγάρι παιχνιδιών που ίσως μπορεί να χτυπήσει, τον Κολοσσό εντός και τον Κόροιβο εκτός . Από τα 4 ματς αυτά κυνηγάει να πάρει σίγουρα τα 3 για να φτάσει και αυτός τον μαγικό αριθμό 8 . Διόλου εύκολο.

Ο Πανιώνιος που έχει πλέον 4 νίκες θα πρέπει σίγουρα να κάνει υπερβάσεις . Πετώντας τα δύο επόμενα με τους Παναθηναικο και ΑΕΚ ,έρχονται αγώνες με Κύμη εκτός, Λαύριο εντός και Τρίκαλα εκτός, Άρη εκτός, ΠΑΟΚ εντός και Ρέθυμνο εκτός. Από αυτους τους αγώνες αναζητά 4/6 . Μπορεί; Χθες έδειξε σίγουρα σφυγμό και πως πλέον μπορεί να παίξει και άμυνα.

Τα Τρίκαλα που είναι κολημένα στις 3 νίκες θα πρέπει να γίνουν Γκόλντεν Στέιτ για να σωθούν. Παίζοντας με Γυμναστικό, Πανιώνιο, Άρη ,Κολοσσό εντός και Προμηθέα, Κύμη, Ρέθυμνο, Κόροιβο εκτός, πάει .. για 5 νίκες τουλάχιστον. Παρ' ότι παίζει μόνο με τον Παναθηναικό απ τα θηρία μοιάζει κομματάκι δύσκολο.

Τον Άρη δεν θα τον βάλω σε τούτη την εξίσωση γιατί παρά την διαφαινόμενη τιμωρία έχει πολύ ευνοικό πρόγραμμα στην συνέχεια.

Το άγχος που έβγαλε ο κόουτς Καλαμπάκος στην συνέντευξη τύπου χθες λέγοντας πως δεν ξέρει τι ξημερώνει αύριο δείχνει πως ακόμα και οι δύο νίκες που θέλει τον ..αγχώνουν πολύ. Το βέβαιο είναι πως η μάχη της ουράς θα μας κρατήσει με αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος.

 
 
 
 
 
 
 
 

Σαν Σήμερα

20/04/1986

1986: Στην καλύτερή του παράσταση σε playoff , o Michael Jordan θα σημειώσει 63 πόντους, όμως οι Bulls θα ηττηθούν από τους Celtics με 135-131 μετά από 2 παρατάσεις.