Παρακαλώ περιμένετε...

ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ (NBA EDITION)

  • 21/12/2020

Γράφει ο Βασίλης Χρίστογλου

Κάθε χρονιά στο NBA είναι μία χρονιά διαφορετική. Όπως κάθε νέα ιστορία που βγάζει καινούργιους ήρωες για το αναγνωστικό κοινό, έτσι και το ΝΒΑ κάθε χρόνο βγάζει καινούργιους αστέρες. Aστέρες που ο κόσμος περιμένει να δει να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Αυτοί λοιπόν είναι παίκτες που θα ψάξουνε τη μετάβαση τους στο επόμενο επίπεδο ή την εκπλήρωση των προσδοκιών στην πρώτη τους χρονιά. Ξεκινάμε!

 

  1. Zion Williamson

Το πρώτο πικ του περσινού Draft ευελπιστεί να δικαιολογήσει τις εμφανίσεις και να δείξει πώς μπορεί να οδηγήσει τους φετινούς Pelicans στα playoffs. Το hype γύρω από αυτόν τον παίκτη είναι τεράστιο. Είναι κάτι που έχει να δει ο μπασκετικός κόσμος από την εποχή του LeBron James. Τα απίστευτα σωματικά του προσόντα και ο εξαιρετικός χειρισμός του με τη μπάλα τον καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνο για κάθε άμυνα. Με ύψος κοντά στα δύο μέτρα, ο Zion θεωρείται για πολλούς ο μελλοντικός ηγέτης του NBA και ο μελλοντικός κορυφαίος PF. Τη φετινή σαιζόν έχει μία πολύ δύσκολη αποστολή: Να οδηγήσει τους Pelicans στα playoffs. Έχοντας δίπλα του ένα εξαιρετικό καστ παικτών που θα τον καθοδηγήσει και θα τον στηρίξει μέσα στο γήπεδο, ο Zion θα μπει σε αυτή την χρονιά με σκοπό να γίνει All Star και να αρχίσει να αξιοποιεί το ταλέντο του. Παράλληλα θα πρέπει να βελτιωθεί στο σουτ του, πράγμα πολύ κρίσιμο για την εξέλιξη του, και να μείνει μακριά από τραυματισμούς.

  1. Anthony Edwards.

Για πολλούς θεωρείται ο καλύτερος παίκτης του εφετινού draft. Ένας πραγματικά πολύ καλός σκόρερ, απίστευτα αθλητικός και πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός. Φέτος θα ξεκινήσει από τον πάγκο και θα πρέπει να βρει τη θέση του έχοντας μπροστά του τον D’Angelo Russell. Παρόλα αυτά το γεγονός πως ο τελευταίος μπορεί να παίξει κάλλιστα και ως playmaker είναι κάτι που θα του δώσει χρόνο και ώθηση να παίξει. Αυτό που είδαμε στα παιχνίδια της preseason είναι πως ο Edwards θα έχει ένα ρόλο μεταξύ πεντάδας και πάγκου. Παίζοντας σε μία ομάδα που θέλει επίσης να μπει στα playoffs, οι απαιτήσεις θα είναι επίσης μεγάλες. Αυτό το οποίο θα πρέπει να βελτιώσει είναι η αποτελεσματικότητα του στο σκοράρισμα. Από τη στιγμή που θα παίρνει περιορισμένες κατοχές σε σχέση με τη χρονιά του στο κολλέγιο, θα πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά να είναι εύστοχος. Περιμένουμε να είναι στους πρώτους δύο υποψήφιους για το βραβείο του Rookie of the Year και να δικαιολογήσει το θόρυβο γύρω από το όνομα του.

  1. Devonte Graham

Η μεγάλη έκπληξη της περσινής χρονιάς. Κεραυνός εν αιθρία στην κυριολεξία ο 25χρονος που είχε έρθει από μία σχετικά μέτρια πρώτη χρονιά στο ΝΒΑ αλλά κατάφερε να βελτιωθεί κατά 14 πόντους και πέντε ασσίστ! Φοβερά νούμερα. Φέτος μαζί με τον Gordon Hayward, τον Terry Rozier και τον πρωτοεμφανιζόμενο LaMelo Ball, θα επιχειρήσει να φέρει την ομάδα του ξανά σε τροχιά playoff. Αυτό που πρέπει να βελτιώσει είναι η αποτελεσματικότητα του. Ναι μεν σουτάρει με ένα εξαιρετικό ποσοστό (37%) στα τρίποντα, όμως σουτάρει μόνο με 38% γενικότερα. Αν γίνει πιο εύστοχος θα μπορέσει να βάλει περισσότερους πόντους και να βοηθήσει την ομάδα του παραπάνω. Για πολλούς ήταν ο πιο βελτιωμένος παίκτης πέρσι. Ίσως φέτος μπορέσει να διεκδικήσει το βραβείο μία ακόμα φορά.

 

  1. LaMelo Ball

Προέρχεται από την περιβόητη οικογένεια Ball. Νομίζω αυτό λέει πολλά. Ο πατέρας του για ακόμα μία φορά πήγε το hype του γιου στο Θεό και ο 20χρονος LaMelo θα πρέπει να δικαιολογήσει το θόρυβο γύρω από το όνομα του. Είναι όμως μόνο hype; Έχοντας μια εντελώς άγνωστη εικόνα για τον μικρότερο γιο της οικογένειας Ball, περίμενα να δω κάποια παιχνίδια των Hornets με σκοπό να καταλάβω τον τρόπο παιχνιδιού του. Ο Ball είναι ένας πολύ καλός δημιουργός, ίσως αρκετά καλύτερος από τον αδελφό του Lonzo. Μπορεί να παίξει στοιχειώδη άμυνα και φαίνεται να έχει ένα πιο σταθερό σουτ από ότι ο αδελφός του όταν ήταν rookie. Αυτό που θα επιχειρήσουν στους Hornets είναι ο Ball να είναι ο μαέστρος του πάγκου και να δίνει την απαραίτητη προώθηση στο λεγόμενο second unit. Εκεί θα δείξει αν μπορεί στο μέλλον να λάβει ηγετικό ρόλο. Το ρόλο δηλαδή για τον οποίο τον επέλεξαν. Όπως και τον Edwards, περιμένουμε να τον δούμε να παλεύει για τον βραβείο του Rookie της χρονιάς.

 

  1. Deandre Ayton

Ήρθε η ώρα για αποδείξεις. Η αλήθεια είναι πως τα ποσοστά του ψηλού από τις Μπαχάμες δεν είναι άσχημα, double-double μέσοι όροι και τις δύο χρονιές, όμως δεν έχει δείξει πολλά κομμάτια βελτίωσης ενώ πολλές φορές μένει στη σκιά του Devin Booker. Φέτος όμως τα πράγματα ενδεχομένως να αλλάξουν. Η νεανική ομάδα των Suns απέκτησε τον Chris Paul, έναν playmaker που αποδεδειγμένα έχει φτιάξει καριέρες ψηλών ( Chandler, West, Griffin, Jordan). Με την καθοδήγηση του, ο 22χρονος θα μπορέσει να βελτιώσει αρκετά χαρακτηριστικά του. Ο στόχος για τον ίδιο φέτος θα είναι να γίνει All Star ή τουλάχιστον να παίξει σε αυτό το επίπεδο. To πιο σημαντικό είναι όμως να πάρει πρωτοβουλίες και από μόνος του. Ίσως να πρέπει να βελτιώσει και το τρίποντο του. Αλλιώς θα είναι πολύ δύσκολο για τους Suns να μπουν στα playoffs.

Σαν Σήμερα

19/04/1965

1965: Για πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ 5 παίκτες από μία ομάδα σκοράρουν πάνω από 20 πόντους ο καθένας. Αυτό συνέβη στην νίκη των Celtics επί των Lakers , ενώ για να ξανασυμβεί περάσαν 27 ολόκληρα χρόνια μέχρι τους τελικούς του 1982, όταν και ξαναέγινε με συμμετέχοντες τις ίδιες ακριβώς ομάδες.