Παρακαλώ περιμένετε...

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

  • 12/06/2017

Συνεχίζουμε την εβδομαδιαία μάχη μας στον δρόμο προς την ανάδειξη των καλύτερων παικτών σε κάθε θέση. Σειρά των Small Forward σήμερα και στο μικροσκόπιο δύο παίκτες με αρκετές ομοιότητες, ιδιαίτερα στο όνομα. Παπανικολάου εναντίον Παπανικολάου λοιπόν.

Συνεχίζουμε την εβδομαδιαία μάχη μας στον δρόμο προς την ανάδειξη των καλύτερων παικτών σε κάθε θέση. Σειρά των Small Forward σήμερα και στο μικροσκόπιο δύο παίκτες με αρκετές ομοιότητες, ιδιαίτερα στο όνομα. Παπανικολάου εναντίον Παπανικολάου λοιπόν.

Πάμε στα εύκολα. Και οι δύο ήταν και ήταν ψηλά τριάρια για την εποχή τους. Και οι δύο στα 18 τους ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία τους στον κόσμο. Και οι δύο έπαιζαν και στην θέση 4 κατά συνθήκη ενώ έχουν υπάρξει περιπτώσεις που έπαιξαν και στην θέση 2( Ο Κώστας περισσότερο). Επίσης και οι δύο σηκώσαν τίτλους με τις μικρές εθνικές ομάδες όντας αναντικατάστατα μέλη. Σίγουρα και οι δύο είναι αθλητικοί ωστόσο ο Δημήτρης είχε πιο έντονα χαρακτηριστικά δύναμης και άλματος στο παιχνίδι τους, ενώ ο Κώστας κινείται περισσότερο στο τρέξιμο.

Ο Κώστας έχει παίξει ΝΒΑ, ενώ ο Δημήτρης όχι, αν και η παρουσία του Κώστα ήταν λίγο κατώτερη των προσδοκιών. Επίσης ο Κώστας έχει αγωνιστεί και σε Ευρωπαικούς συλλόγους ενώ ο Δημήτρης επέλεξε να μείνει Ελλάδα, αλλά αγωνίστηκε και στους δύο μεγάλους. Έχουν κατακτήσει από 2 ευρωλίγκες, ο Κώστας όμως τις πήρε σε μικρότερη ηλικία. Σαν αίσθηση ο Κώστας είναι καλύτερος στην άμυνα, την ενέργεια και μακριά από την μπάλα ενώ ο Δημήτρης ήταν καλύτερος σκόρερ, καλύτερος σουτέρ και πιο μπασκετικός στις κινήσεις του (έπαιζε και low post).

Όσον αφορά το μπασκετικό IQ τους, θεωρούμε ότι και οι δύο είναι “έξυπνοι” παίκτες με διαφορετικό τρόπο που έχει να κάνει ξεκάθαρα με το παιχνίδι τους. Έτσι ο Κώστας κινείται πολύ έξυπνα στον κενό χώρο ενώ ο Δημήτρης έβαζε πολύ έξυπνα το κορμί του. Τελευταία διαφορά που έχει να κάνει με την νοοτροπία, έχουμε την αίσθηση ότι αν και ο Δημήτρης ήταν μεγαλύτερο μπασκετικό ταλέντο ο Κώστας έχει περισσότερη αφοσίωση και προσήλωση σε αυτό που κάνει.

Σε θέμα τίτλων (αν και είναι άδικο να συγκρίνεις έναν αθλητή που έχει ολοκληρώσει την καριέρα του με έναν που είναι στα καλύτερά του χρόνια), ο Δημήτρης έχει 6 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα και 2 Ευρωλίγκες, ενώ ο Κώστας έχει 3 πρωταθλήματα (το 1 Ισπανίας), 2 κύπελλα και 2 Ευρωλίγκες.

Σαν Σήμερα

24/04/1963

1963: Ο Bob Cousy δίνει το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα των Celtics, στην νίκη της ομάδας του επί των Lakers με 112-109, που έδωσε το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα στους Κέλτες.  Ωστόσο αυτό δεν ήταν το τελευταιο του παιχνίδ γενικά καθώς αγωίστηκε για 7 παιχνίδια ως παίκτης προπονητής με την φανέλα των Cincinatti Royals την σεζόν 1969-70.