Παρακαλώ περιμένετε...

Ο πατερας της ηττας και η ελλειψη του plan b.

  • 24/10/2020 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ / EΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / Euroleague
    /
    BB TEAM

by Coach Carter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

by Coach Carter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τον Γκαλεάτσο Τσιάνο, η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή. Στον αθλητισμό η ήττα, τις περισσότερες φορές, φέρει το ονοματεπώνυμο του προπονητή της ομάδας μιας κι είναι ο μόνος που μπορεί να πρέπει να αντιδρά με νηφαλιότητα αλλάζοντας πρόσωπα, τακτική και την ροή των αγώνων.

Τόσο ο κόουτς Μπαρτζώκας όσο και οι παίκτες του παρουσιάστηκαν άκεφοι κι άνευροι στο σημερινό παιχνίδι, ίσως κι επηρεασμένοι από το πρώτο τους ευρωπαϊκό ταξίδι. Με εξαίρεση τον Jenkins κατά πρώτο λόγο και τους Πρίντεζη, Παπανικολάου και McKissik κατά δεύτερο, οι υπόλοιποι κινήθηκαν σε ρηχά νερά αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν το κολεγιακό playbook του κόουτς Trinchieri. 

Trinchieri

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας,  στόχευσε το κενό της άμυνα των ερυθρολεύκων στο high post, ποντάροντας πολλά στον εγωισμό του Baldwin και τα miss match στο low post, είτε με τον Lucic, είτε με τους ψηλούς των Γερμανών. 

Στον ερυθρόλευκο πάγκο ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν μπόρεσε να διαβάσει και να αντιδράσει στο, εύκολο πλάνο είναι η αλήθεια, Ιταλού προπονητή και να επανέλθει με ένα δικό του plan B.


Χωρίς να αναιρώ τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη μου στον εξαιρετικό scouter, προπονητή και άνθρωπο Γιώργο Μπαρτζώκα πάμε στο μπλοκάκι μας που σήμερα έχει αρνητικό πρόσημο.

✓✓✓ Στα λίγα θετικά... ο Ολυμπιακός των προηγούμενων ετών θα είχε παρατήσει το ματς όταν βρέθηκε στο -10. Ο κόουτς Μπαρτζώκας δημιουργεί ξανά μια ομάδα ανατροπών που δεν παρατά τα ματς μέχρι την κόρνα της λήξης.

✓✓ Ο Jenkins είναι εξαιρετικά σοβαρός σε άμυνα κι επίθεση. Τα σουτ μπορεί να μπουν (απόψε το κοντέρ έγραψε 12 points με 2/2 2p, 2/2 FT, 2/4 3p) και να χαθούν αλλά η αμυντική του προσήλωση και η πίεση που βάζει στα αντίπαλα guard ξοδεύουν πολύτιμα δευτερόλεπτα από την επίθεση της αντίπαλης ομάδας. 

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν από τους διασωθέντες (13 points, 2/4 2p, 7/8 FT, 2 rebounds σε 14') κι έπρεπε να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ειδικά σε μια βραδιά που ο Harrison (3p, 1/3 2p, 1/2 FT, 0/4 3p σε 21') ήταν κακός.

Papanikolaou

❌ ❌ ❌  Το πλάνο του κόουτς Μπαρτζώκα στην χρησιμοποίηση συγκεκριμένων πεντάδων για 8-9 λεπτά δεν απέφερε μέσω την ομοιογένειας και το αποτέλεσμα που περίμενε. Έδωσε στη Μπάγερν τη δυνατότητα να διαβάσει το παιχνίδι κάθε πεντάδας που μετά τα πρώτα αναγνωριστικά 2-3 λεπτά χτύπησε κάθε επιθετικό και αμυντικό miss match.
Επιπρόσθετα...

  • 1:04 πριν από την λήξη του 1ου δεκαλέπτου. Ο Σλούκας σκοτώνει την επίθεση και στην άμυνα χάνει τον Sisco που σκοράρει (παρέμεινε στο παιχνίδι)
  • 3:30 πριν τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου. Ο McKissik κάνει λάθος προσπαθώντας να φύγει στον αιφνιδιασμό, στη συνέχεια κακό φάουλ στον Baldwin την στιγμή που σουτάρει με τον Πρίντεζη πάνω του, αμέσως μετά λάθος και στη συνέχει φάουλ στον Dedovic. Μετά από την αλληλουχία λαθών βγήκε αλλαγή.
  • Airball τρίποντο ο Σπανούλης, airball τρίποντο ο Harrison και οι δύο παρέμεναν στο παρκέ.

❌ ❌ ❌  Τα 3 κλεψίματα του Baldwin στα πρώτα 6 λεπτά του αγώνα δείχνουν έλλειψη συγκέντρωσης από πλευράς ερυθρολεύκων.

❌ ❌ ❌  Τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά υπήρχε κενό στο high post των ερυθρολεύκων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν τις αλλαγές παικτών στην επίθεση όπου 3εις φορές ο Λούσιτς εξουδετέρωσε τον Μάρτιν μην επιτρέποντας του να πάρει την μπάλα και αμυντικά που ο Baldwin πήρε σχεδόν 10 σουτ με τον ίδιο τρόπο (σταυρωτή και σουτ)

❌ ❌ ❌  Οι 8 χαμένες μπάλες όπου οι ερυθρόλευκοι δεν διεκδίκησαν καν (το είχε επισημάνει από το ημίχρονο ο κόουτς Μπαρτζώκας)

❌ ❌  Στην τελευταία επίθεση ο Ολυμπιακός αναζητά το τρίποντο που θα τον φέρει σε απόσταση βολής, χωρίς κανένα πλάνο όμως... 

❌ ❌   Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Κώστας Σλούκας πήρε 4 σουτ στα πρώτα 3 λεπτά την ίδια στιγμή που ο Παπανικολάου πρωτοσούταρε στο 5ο λεπτό, δείγμα έλλειψης ομαδικότητας και καθαρού μυαλού.

❌ ❌  O Kill Bill κοντεύει τα 40 και είναι δύσκολο για το κορμί του να βρει ρυθμό αν μετά την πρώτη του είσοδο στο παιχνίδι βρεθεί για 10-12 λεπτά στον πάγκο. Θα χρειαστεί καλύτερη διαχείριση μέσα στη σεζόν για να προσφέρει αυτά που μπορεί.


ΥΓ. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε πως είναι άνθρωποι με φοβίες, πιεσμένοι από την έκρηξη του δευτέρου κύματος του COVID19 στην Ευρώπη και κάθε ταξίδι, διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο ή γεύμα σε εστιατόριο τους γεμίζει με άγχος μιας και ο ιός δεν κάνει διακρίσεις.

ΥΓ2. Το σουτ του McKissik στο -4 γίνεται υπό καλές προϋποθέσεις μιας και ο παίκτης είναι ακάλυπτος. Αν έμπαινε ο Ολυμπιακός θα έφτανε σε μία ακόμα νίκη που θα είχε μικρότερη αξία από την σημερινή ήττα, αρκεί αυτή να μην ξεχαστεί.

ΥΓ3. Να αγαπάτε τους μπασκετανθρώπους ανθρώπους ανεξάρτητα από το χρωμα του δέρματος και της φανέλας τους.

Σαν Σήμερα

24/04/1963

1963: Ο Bob Cousy δίνει το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα των Celtics, στην νίκη της ομάδας του επί των Lakers με 112-109, που έδωσε το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα στους Κέλτες.  Ωστόσο αυτό δεν ήταν το τελευταιο του παιχνίδ γενικά καθώς αγωίστηκε για 7 παιχνίδια ως παίκτης προπονητής με την φανέλα των Cincinatti Royals την σεζόν 1969-70.