Παρακαλώ περιμένετε...

Ο κοουτς Γιατρας για το ντερμπι

  • 21/03/2018 -
    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ / A1 Basket League
    /
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΣ

     

Έγινε ενα σκληρό παιχνίδι από την αρχή που ο τελικός νικητής ήταν φανερο θα κριθεί στο τέλος. Σε ένα κατάμεστο παλέ με πολύ όμορφη και μπασκετική ατμόσφαιρα το ματς ξεκίνησε νευρικά αφού στο πρώτο πεντάλεπτο είχαν μπει μόλις 10 πόντοι (7-3). Στην συνέχεια ο ρυθμός άνοιξε κάπως και το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ ένα πόντο μπροστά με μπροστάρη στο σκορ τον εξαιρετικό Χαραλαμπόπουλο που σκόραρε 9 πόντους με οικονομία στις προσπάθειές του.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ νευρικό και χάθηκαν αρκετές βολές εκατέρωθεν. Τσαιρέλης, Αθηναίου και Μπελ τράβηξαν το σκορ για τον Άρη που έσφιξε ακόμα πιο πολύ την άμυνά του και έφτασε στο 36.30 να προηγείται με 7 πόντους. Από εκεί και πέρα η νίκη κρίθηκε στα μεγάλα σουτ που έβαλε ο ΠΑΟΚ (2 τρίποντα ο Ζάρρας και ένα ο Γκος), τις κρίσιμες χαμένες βολές του Άρη (2 Τσαιρέλης και μια ο Αθηναίου στο τέλος) αλλά και στα αμυντικα ριμπάουντ που έχασαν οι γηπεδούχοι.

Το μπάσκετ είναι παιχνίδι λαθών και ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τα λάθη του αντιπάλου του.

ΜVP δικαιωματικά ήταν ο Ζάρρας που με τα δύο τρίποντα αλλά και τις δύο κομβικές ασίστ έκρινε ουσιαστικά τον αγώνα.

 
 

Σαν Σήμερα

29/03/1945

1945: Γεννιέται ο Walt Frazier. O επονωμαζόμενος και Clyde the Glyde. Ένας από τους καλύτερους guard όλων των εποχών, που οδήγησε τους Knicks στα δύο μοναδικά μέχρι σήμερα πρωταθλήματά τους στις αρχες της δεκαετίας του 70'.